Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2019 0:07
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Na co v březnu do kina? Vrací se MCU, ale uvidíme i oscarový film Green Book, Dumba nebo výborný horor Us

Na co v březnu do kina? Vrací se MCU, ale uvidíme i oscarový film Green Book, Dumba nebo výborný horor Us
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Březen můžeme vnímat i jako ticho před blockbusterovou bouří.

V březnu se v kinech objeví hned několik filmů, ale pokud jsi příznivcem Hollywoodu a větších filmů, až tak velký výběr mít nebudeš. Kvantitu však vynahrazuje kvalita. Nepochybujeme totiž, že většina filmů, o kterých si dnes řekneme, skončí kvalitativně velmi dobře.

Captain Marvel – 7. 3.

První ženská sólovka od Marvelu (následovat bude příští rok Black Widow) bude pravděpodobně ještě úspěšnější než Wonder Woman. Nahlas se mluví o miliardě a překazit by to neměly ani feministické řeči Brie Larson, které zřejmě z Marvelu poslali zvednutý prostředník.

Děj snímku se zaměří na armádní pilotku Carol Danvers, která se nějakým způsobem dostane do styku s mimozemskou civilizací a získá nadlidské schopnosti. Zároveň však ztratí paměť, ocitne se ve vesmíru a zapojí se do války mezi rasami Kree a Skrull. Na samotném konci se děj zřejmě propojí s Infinity War/Endgame, protože Captain Marvel uvidíme bojovat proti Thanosovi.

Uvidíme mladšího Coulsona i Nicka Fury (oba herci si prošli CGI omlazováním na styl Downeyho či Douglase). Vrátí se však i Ronan či Korath z Guardians of the Galaxy. Režii dostali na starosti Anna Boden a Ryan Fleck. Podle prvních recenzí můžeme očekávat nadprůměrnou komiksovku, a tedy klasický Marvel posledních let.

Green Book – 7. 3.

Nejlepší film podle Akademie má velké sympatie i na Filmkultu. Výjimečný feel good road movie s vynikajícími hereckými výkony Mahershala Aliho a Vigga Mortensena si získá srdce většiny diváků. Tedy pokud nejste zatrpklý černoch, který ve filmu hledal něco, co v něm být nemá.

Snímek vypráví příběh vyhazovače s italskými kořeny Tonyho Lipa (Mortensen). V roce 1962 byl pověřen dělat osobního šoféra Dr. Donu Shirleymu (Ali), jednomu z nejlepších jazzových pianistů na světě.

Tony měl být jeho osobním řidičem během koncertního turné od New Yorku až po jih USA, kde v té době vládlo období před zavedením občanských práv. Dvojice sestávající ze šoféra a jazzového muzikanta musela čelit rasismu a šikaně, ale někdy i neočekávané dávce lidskosti.

Wonder Park – 14. 3.

Zajímavě vypadající animák Wonder Park vypráví příběh zábavního parku a mladé dívky jménem June. Ta je nadaná mimořádnou fantazií a právě její představivost je to, co ji zavede na strhující dobrodružnou cestu napříč zábavním parkem, který se neukáže jen tak komukoliv. Půjde o animák hlavně pro ty menší, takže pokud tvé dítka neláká hraný Dumbo, vezmi je na Kouzelný park.

Skleněný pokoj – 14. 3.

Československé historické drama Skleněný pokoj je natočeno podle předlohy Simona Mawera s názvem The Glass Room. Děj snímku by se měl točit kolem vzniku brněnské vily Tugendhat.

V Skleněném pokoji se budeme moci podívat na jisté dramatické události z 20. století, během nichž se nám představí několik postav, včetně architekta samotné vily Tugendhat. Toho neztvárňuje nikdo jiný než česká herecká legenda Karel Roden (Masaryk, Tajnosti, Bathory).

Kromě Carice van Houten ve filmu počítáme se zahraničními herci jako Hanna Alström (Kingsman), Claes Bang (Čtverec) či Roland Møller (Atomic Blonde). Československý ansámbl včetně Rodena doplňuje Alexandra Borbély (O těle a duši), Jana Plodková, Karel Dobrý, Marián Mitaš, Zuzana Fialová a Martin Hoffmann. Film režíruje Julius Ševčík (Masaryk, Normal, Restart) a scénář napsal Andrew Shaw (drama Voice from the Stone s Emilií Clarke).

Dumbo – 28. 3.

Dumbo je další z řady klasických Disneyho pohádek navlečených do hraného kabátku s přidáním CGI. Režie nové verze se chopil Tim Burton (Mrtvá nevěsta, Karlík a továrna na čokoládu) a opět nám poví notoricky známý příběh malého Dumba, kterému se všichni posmívají za jeho velké uši.

Když však Dumbo objeví nové přátele a svou schopnost létat, zjistí, že dokáže překonat všechny překážky. V hlavních rolích uvidíme Evu Green, Michaela Keatona, Colina Farrella, Dannyho DeVita, Alana Arkina či Josepha Gatta. Scénář napsal Ehren Kruger (Kruh, Transformers: Zánik).

Us (My) – 28. 3.

Jordan Peele doručil v roce 2017 svůj režijní debut Get Out. Získal za něj 4 nominace na Oscara, z nichž jednu i proměnil. V jeho psychologickém hororu Us se prostřednictvím příběhu matky (Lupita Nyong'o) a otce (Winston Duke) podíváme do domu na pláži, kde je pohodová atmosféra s přáteli a dětmi narušena nezvanými hosty.

Kromě jmenované dvojice si ve filmu zahrají herci jako Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Kara Hayward, Nathan Harrington či Duke Nicholson, přičemž o scénář se postaral samotný režisér Jordan Peele. A co na to my? Vypadá to zatraceně dobře.

Domů
Sdílet
Diskuse