Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2019 11:05
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Na Steamu se objevila hra, v níž se znásilňovaly ženy. Autor ji obhajoval, obchod ji po námitkách stáhl

TECH
Uložit Uložené

Steam povolil uzdu erotickým hrám, ale titulem o znásilňování dle mnohých hráčů překročil hranici.

Erotické hry se nenápadně dostávají ze svého stínu a internetové obchody jim dávají šanci. Mezi takové patří i Steam, kde můžeš po upravení filtru ve vyhledávání najít i takový typ her.

Na Steame sa objavila hra, v ktorej si znásilňoval ženy. Autor ju obhajoval, obchod ju po protestoch stiahol
Na Steame sa objavila hra, v ktorej si znásilňoval ženy. Autor ju obhajoval, obchod ju po protestoch stiahol Zdroj: www.oneangrygamer.net

K velkému překvapení mnohých se mezi erotickými tituly objevila kontroverzní hra Rape Day. Už podle názvu je jasné, že jde o hru, která se točí kolem znásilnění. Hraješ za muže v postapokalyptické době plné zombíků.

Tvým úkolem však není vraždit mrtvé živé a dělat hrdinské činy. Místo toho znásilňuješ a zabíjíš ženy. Hru sice ještě nebylo možné zakoupit, ale mohl jsi ji najít mezi ostatními tituly.

Hra je klasická rozhodovačka se statickými obrázky. Od uvedení titulu do knihovny s hrou lidé měli problém. Hráči argumentovali tím, že je pobuřující, její obsah se na Steam nehodí a že je třeba si jasně určit hranice. Podobné hry společnost Valve, která vlastní Steam, nezařazuje do své nabídky, tentokrát však váhala a hru měsíc analyzovala.

Mezitím se rozběhla iniciativa a herní komunita hru začala nahlašovat. Autor se bránil tím, že vraždění je ve hrách přípustné, ale sexuální násilí je stále tabu. Valve se nakonec rozhodlo hru zamítnout.

Oficiální vyjádření najdeš na jejich blogu, vydali ho včera. Krátce nato se vyjádřil i autor titulu s tím, že nerozumí rozhodnutí Steamu a není si vědom toho, že by porušil pravidla obchodu. Dodal, že hru se pokusí prodávat jinde.

Na Steame sa objavila hra, v ktorej si znásilňoval ženy. Autor ju obhajoval, obchod ju po protestoch stiahol
Na Steame sa objavila hra, v ktorej si znásilňoval ženy. Autor ju obhajoval, obchod ju po protestoch stiahol Zdroj: metro.co.uk
Domů
Sdílet
Diskuse