Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2019 0:31
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Endgame se soustředí na šestici původních Avengerů a uzavře Infinity ságu. Proč nechtějí tvůrci z filmu nic ukázat?

Endgame se soustředí na šestici původních Avengerů a uzavře Infinity ságu. Proč nechtějí tvůrci z filmu nic ukázat?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Šéf Marvel Studios Kevin Feige, režisér Joe Russo a scénáristé promluvili o minulosti, přítomnosti i budoucnosti MCU.

Spoilery nemá rád asi nikdo. A už vůbec ne v případě tolik očekávaných snímků, jakými jsou například Avengers: Infinity War či Avengers: Endgame. To si velmi dobře uvědomují i režiséři Anthony a Joe Russovi, kteří mají velký podíl na tom, jak trailery k těmto obrovským týmovkám vlastně vypadají.

Diváci jsou totiž velmi pozorní a také z mála si umí vydedukovat, co se ve filmu bude dít. I proto se bratrské režisérské duo snaží prostřednictvím ukázek obecenstvo šikovně zmást, ale zároveň i navnadit, o čemž svědčí například i záběry, které se na velkém plátně nakonec ani neobjeví.

Avengers
Avengers Zdroj: Marvel Studios

K tvorbě trailerů tedy přistupují s extrémní odpovědností a snaží se tak předejít zbytečnému prozrazování. Spolurežisér Joe Russo se dokonce v nedávném rozhovoru pro magazín Empire vyjádřil, že se ze všech sil snaží držet marketingové oddělení na uzdě, aby v uvolněných záběrech nedošlo k žádným spoilerům.

„Řešili jsme všechny aspekty marketingu,“ prozradil Joe Russo a pokračoval. „Nejdůležitější je pro nás to, abychom neodhalili příběhové překvapení. Když jsem jako dítě viděl The Empire Strikes Back v den premiéry, nesmírně mě to dostalo, protože jsem o příběhu, který budu sledovat, nevěděl nic dopředu. A my se snažíme tento zážitek zopakovat.“

Toto rozhodnutí absolutně kvitujeme. Přesuňme se však konkrétně k Avengers: Endgame. Ke slovu se totiž dostal i šéf Marvel Studios Kevin Feige, který nám tak trochu potvrdil to, co naznačoval už nejnovější trailer. Prozradil, že příběh Avengers: Endgame bude zaměřen ve velké míře na původní šestku, tedy Tonyho, Stevea, Natashu, Bruce, Clinta a Thora. Také dodal, že to bude celé velmi osobní a emocionální.

Avengers
Avengers Zdroj: Marvel Studios

A přidali se i spoluscenáristé snímku Christopher Markus a Stephen McFeely. A zatímco první jmenovaný naznačil, že lídrem týmu v Endgame by měl být Captain America, ten druhý se ve svých vyjádřeních vrátil do doby, kdy měli před sebou tvůrci teprve první návrh scénáře pro Infinity War. Podle McFeelyho slov byly totiž jednotlivé dějové linky tak nabité, až se chvíli uvažovalo o tom, že si lusknutí nechají až na konec prvního aktu v Endgame.

Kevin Feige ale trval na tom, že hlavním důvodem, kvůli kterému adaptovali události komiksu Infinity Gauntlet, byl právě ten šokující konec snímku Avengers: Infinity War a lusknutí Thanose. Co nás však čeká v budoucnosti? Už nějakou dobu víme, že se ve fázi 4 stane ústřední tváří MCU hrdinka Captain Marvel. A i když se to mnohým fanouškům nelíbí, Feige opět zdůraznil, že postavy jako Captain Marvel či Black Panther jsou pouze začátkem toho, co nás čeká.

„Jsme pouze současní správci postav, které Stan Lee jeho spolutvůrci přivedli k životu a které byly vytvořeny v duchu Soapboxů (rubrika Stan's Soapbox se objevovala na zadní straně komiksů a sloužila k vyjádření se ohledně sociálních a rasistických otázek té doby, pozn. red.). Byl to Stanův pohled na svět a je to přesně to, co představují i ​​tyto filmy.“

„To je ta správná cesta. A jednou ze skvělých věcí na filmech je možnost předvést svět tak, jak chcete a jak by podle vás měl i vypadat. No a to udělal Lee s těmito postavami,“ zakončil Feige. Je tedy jasné, že budoucnost MCU se bude nést v představování dalších důležitých ženských hrdinek i postav, které nejsou pouze bílé barvy pleti a nejsou pouze heterosexuální.

Avengers
Avengers Zdroj: Marvel Studios

Na závěr pro tebe máme ještě jedno vyjádření šéfa Marvel Studios, a to konkrétně na adresu prvních tří fází, které vyvrcholí právě komiksovkou Avengers: Endgame. Těchto 22 filmů totiž dostalo oficiální název The Infinity Saga, což znamená, že nás už zanedlouho čeká konec jedné velké éry v MCU. Tu další, tedy fázi s pořadovým číslem 4, započne Spider-Man: Far from Home.

„Chtěli jsme tuto sérii filmů uzavřít způsobem, který nikdo předtím neudělal. Série Harry Potter a The Lord of the Rings skončily jednoduše kvůli tomu, že dorazily na konec knih. My jsme si však u 22 filmů pomysleli, že by možná nebylo špatné přivést do příběhu jakýsi prvek konečnosti,“ uvedl Feige.

Zdá se tedy, že Marvel Studios se v dohledné době nechystá zpomalit a po prvních 22 filmech dorazí ještě mnoho dalších. Zvláště poté, co Feige a spol. budou moci do příběhu zapracovat i postavy ze světa X-Men či Fantastic Four. Premiéra Avengers: Endgame je u nás naplánována na 25. dubna 2019 a pokud se chceš o snímku dozvědět ještě více, vstup do tohoto vlákna.

Infinity War mohlo skončiť ešte pred lusknutím a Endgame sa bude sústrediť na členov pôvodných Avengers
Infinity War mohlo skončiť ešte pred lusknutím a Endgame sa bude sústrediť na členov pôvodných Avengers Zdroj: Marvel Studios
Domů
Sdílet
Diskuse