Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2019 18:58
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Osvětim kritizuje vesele pózující turisty na kolejích

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Do koncentračního tábora se nemá chodit pózovat na kolejnice.

Návštěva koncentračního tábora Osvětim přiměje většinu lidí zamyslet se nad tím, jak mohl svět dopustit, že tam nacisté zabili více než 1 milion lidí.

Ohlušující ticho vyhlazovacího tábora v člověku vzbuzuje hrůzu a respekt vůči nevinným obětem, ale přesto se v dnešním světě plném moderních technologií najde dostatečné množství turistů, kteří nedokáží respektovat památku na smutnou část našich dějin.

Jak píše BBC, na oficiálním účtu na Twitteru zveřejnili správci Osvětimi příspěvek, ve kterém vyzývají turisty, aby respektovali památku obětí. Návštěvníci si mají vzpomenout na hrůzy, které se v Osvětimi kdysi odehrávaly, a tak rozhodně není vhodné vesele pózovat na kolejích. „Existují lepší místa, kde se můžeš naučit udržovat stabilitu na kolejích, než místo, které symbolizuje deportaci stovek tisíc lidí na smrt.“


Přestože taková výzva vyznívá logicky, několik lidí začalo Osvětim v komentářích kritizovat. Prý se muzeum snaží kontrolovat to, jak lidé projevují respekt. Na to správci odepsali, že pokud se návštěvníci chtějí zbavit stresu, existují k tomu lepší způsoby, než se procházet po kolejích, díky kterým skončily statisíce vězňů v plynových komorách.

Domů
Sdílet
Diskuse