Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2019 17:49
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Čech narapoval 113 článků Ústavy ČR do beatů od Eminema i Snoop Dogga. Skladba má 59 minut

HUDBA ČESKO RAP
Uložit Uložené

MC Melčák do toho jde tvrdě. Anebo se prostě nudil při zkouškovém.

Český internet je pestrý a má silnou uživatelskou kulturu, to samé i rap. Stává se pak, že je na internetu k vidění spousty virálních videí, které někdo vytvoří, aniž by z toho chtěl profitovat nebo očekával něco víc.

Jedním z takových bizarních virálů je i video s názvem „Ústava ČR – rap verze“, kterou má na svědomí uživatel říkající si MC Melčák. Pokud by se totiž někomu náhodou zachtělo nastudovat tento základní zákon České republiky a nechce se mu obsáhlý text číst, může si svou tužbu naplnit právě v tomto videu.

MC Melčák si v písni dlouhé 59 minut pohrává s flow, aby se text Ústavy co nejlépe hodil do zrovna hrajícího beatu. Těch se za hodinu promění hned několik – zahrají klasické instrumentálky původních skladeb od 50 Centa, Eminema, Dr. Dre, Bomfunk MC's nebo Mobb Deep.

Není jasné, proč se takto rozhodl a proč narapovaná Ústava vznikla – na svědomí by toto dílo zřejmě mohlo mít právě probíhající zkouškové období, kdy se i nemožné stává realitou.

Domů
Sdílet
Diskuse