Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. června 2019 12:12
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Zuzana Čaputová je novou prezidentkou Slovenska!

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Redutě byla inaugurována hlava státu.

Zuzana Čaputová byla o 12. hodině v budově bratislavské Reduty inaugurována na pozici hlavy státu. 20 dělostřeleckých výstřelů oslavilo její nástup. Později přednesla inaugurační projev.

V něm zmínila, že bude prezidentkou všech Slováků i menšin, přičemž se bude soustředit například i na budování důvěry vůči státu. Ocenila ekonomický růst Slovenska a lidí, kteří jsou za něj zodpovědní a Slovensko poctivě reprezentují i v zahraničí. 

Nová prezidentka SR ocenila působení v Evropské unii i v NATO. Ty podle ní zachovávají slovenskou suverenitu a jsou obranným a bezpečnostním pilířem země. Je však důležité, aby se Slovensko aktivně zapojovalo a dodržovalo své závazky. Musí se proto angažovat do spoluprací, díky čemuž se Evropa může stát lídrem v obraně pro největším hrozbám. Mezi ně prý patří i klimatické změny.

Čaputová o problémoch Slovenska:
Hnev, ktorý sa ako riešenie núka, je omnoho horší než choroba, ktorú sa snaží vyliečiť.

Mezi velké problémy Slovenska podle Čaputové patří například velké množství lidí v nelehké situaci. Učitelé či farmáři, pracující za minimum peněz, kteří ve zprávách vidí informace o bohatých, kteří ke svým penězům nepřišli legální cestou, ztrácejí důvěru ve spravedlnost. I to chce nová prezidentka v rámci svých pravomocí řešit. Nebude křičet s nimi, bude bojovat za ně.

Zuzana Čaputová je novou prezidentkou!
Zuzana Čaputová je novou prezidentkou! Zdroj: rtvs.sk
Domů
Sdílet
Diskuse