Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2019 14:34
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Mobilní hra Harry Potter ve stylu Pokémon GO je už dostupná. Co vše tě v ní čeká?

TECH
Uložit Uložené

Zkusíš si zahrát Harry Potter: Wizards Unite i ty?

Určitě si ještě vzpomeneš na Pokémon GO, který jistý čas dokázal ovládat komunitu uživatelů mobilních telefonů po celém světě. Studio Niantic stojící za Pokémon GO ve spolupráci s WB Games se tentokrát pustilo do projektu s názvem Harry Potter: Wizards Unite, jehož spuštění bylo plánováno na 21. června 2019, a tedy na dnešní den.

V mobilní hře se tak jako v případě Pokémon GO budeš muset pohybovat v reálném světě a hledat různé magické artefakty. Podobně jako v Pokémon GO přijde i na souboje. Tentokrát však budeš na své nepřátele místo Pokémonů vytahovat hůlku.

Vývojáři hry už v minulosti slibovali, že by se v Harry Potter: Wizards Unite mělo objevit více než 100 různých interakcí a níže přiložený gameplay nadšených hráčů nasvědčuje tomu, že svět mobilního Harryho Pottera bude skutečně pestrý.

Na začátku hry si budeš vytvářet postavu a později se zařadí do jedné z trojice tříd (Aurors, Magizoologists, Professor). A jak se již ze zkušeností z RPG her jistě správně domníváš, každá třída bude mít odlišné schopnosti. První z tříd tě bude provázet samotný Harry Potter, druhou Hagrid a třetí profesorka McGonagallová.

Příběh hry je zasazen do období po porážce obávaného Voldemorta a Harry s Hermionou pracují na Ministerstvu kouzel. Hráč bude mít tu čest přidat se mezi zaměstnance ministerstva a bojovat proti hrozbě s názvem Calamity.

Kouzelnický svět může být za krátkou dobu odhalen mudlům, kteří dosud žili v nevědomosti. Tvým cílem tedy bude sbírat po světě různé předměty, které by se mohly dostat do rukou nesprávným osobám. Hru najdeš na Google Play v tomto odkazu. Harry Potter: Wizards Unite je aktuálně dostupný uživatelům mobilních telefonů v USA, v UK, na Novém Zélandu a v Austrálii, ale je jen otázkou času, kdy se dostane i k nám.

Anketa:
Dáš hře Harry Potter: Wizards Unite šanci?
Určitě
Zvážím to
Ne
Určitě
66 %
932 Hlasů
Zvážím to
23 %
325 Hlasů
Ne
11 %
161 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse