Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2019 9:06
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Hvězda NHL překročila rychlost o 41 km/h, Finovi hrozí pokuta až 3 miliony korun

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Argumentuje tím, že mu prý tachometr neukazoval správnou rychlost.

Finsko je země, která se v žebříčku kvality života pravidelně objevuje na špici. Vysoká úroveň vzdělání, stabilní ekonomika a vztah k životnímu prostředí jsou základními pilíři státu.

Finové si zakládají i na rovnosti, a to nejen v té genderové, ale i sociální či ekonomické. Máme tím na mysli progresivní zdanění a placení pokut za dopravní prohřešky. Jejich výška se počítá pomocí speciálního vzorce, přičemž se dívá na celkový příjem a majetek. Tvrdost systému pocítil na vlastní kůži hokejista Buffalo Sabres Rasmus Ristolainen, píše web The Buffalo News.

Hviezda NHL prekročila rýchlosť o 41km/h, Fínovi hrozí pokuta až 120-tisíc eur
Hviezda NHL prekročila rýchlosť o 41km/h, Fínovi hrozí pokuta až 120-tisíc eur Zdroj: Mark J. Terrill/TASR/AP

V oblasti, kde se jezdí čtyřicítkou, to hokejista na svém Mercedes-Benz G 500 vytáhl na 81 km/h. Za sezónu vydělá zhruba 4,8 milionu eur, hrozí mu tedy pokuta 120 680 eur (3,1 milionu korun) a odebrání řidičáku.

Plánuje se však odvolat, prý mu tachometr neukazoval správnou rychlost. Není první, co doplatil na systém placení pokut. Zřejmě nejznámější případ je překročení rychlosti bývalého šéfa Nokie, který musel za překročení rychlosti na motorce o 25 km/h zaplatit rekordních 116 tisíc eur (3 miliony korun).

Domů
Sdílet
Diskuse