Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2019 7:46
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Instagram už v některých zemích skrývá počítadlo lajků

TECH
Uložit Uložené

Nejpopulárnější sociální síť vymyslela způsob, jak odbřemenit uživatele od pocitu, že musí nahánět lajky a nuceně se každému zalíbit.

Ve čtvrtek začal Instagram v některých zemích světa testovat již dříve avizovanou funkci, v rámci níž je cílem snížit nátlak na uživatele, kteří přidávání obsahu přizpůsobují tomu, aby před ostatními vypadali dobře. Souvisí to s počítadlem lajků, které nyní uživatelé v Austrálii, na Novém Zélandu, v Irsku, Itálii, Japonsku a v Brazílii neuvidí, informuje BBC.

Sociální síť chce, aby se lidé méně zaměřili na obsah, který může generovat lajky, a sdíleli více autentických zážitků. „Doufáme, že tento test odstraní nátlak spojený s počtem získaných lajků, aby se uživatelé mohli zaměřit na věci, které mají rádi,“ prozrazují kompetentní za Instagram pro BBC.

Doporučeno
Byla jsem měsíc bez Instagramu: Nemohla jsem v noci spát, chyběly mi lajky Byla jsem měsíc bez Instagramu: Nemohla jsem v noci spát, chyběly mi lajky 4. března 2019 17:23

Instagramové příspěvky bude i nadále možné lajkovat, namísto konkrétního čísla však followeři účtu uvidí jen jméno jednoho lajkujícího a „další“. Přesně tak, jak je to znázorněno na fotografii níže.

Majitel účtu bude moci stále vidět, kolik lajků dostal, ostatní však nebudou mít možnost ho soudit. Obzvlášť mladí lidé se tak nemusejí bát povrchního opovrhování. Číslo označení „líbí se mi to“ často souvisí i se sebevědomím.

Tento test by neměl nijak ovlivnit influencery a komerční účty, neboť byznysové nástroje a měřidla budou nadále fungovat stejně.

Instagram skrýva počítadlo lajkov v niektorých krajinách. Influencerov to neovplyvní, bude na nich vyvíjaný menší nátlak
Instagram skrýva počítadlo lajkov v niektorých krajinách. Influencerov to neovplyvní, bude na nich vyvíjaný menší nátlak
Domů
Sdílet
Diskuse