Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2019 14:26
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Nahlas nepořádek, rozbitou silnici nebo nefunkční osvětlení. Praha spouští novou verzi aplikace Změňte.to

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Magistrát hlavního města hodlá kultivovat veřejný prostor a nechává občany hodnotit svoji práci.

Pražská firma Operátor ICT uvedla novou verzi webové a mobilní aplikace Změňte.to, která slouží jako jednotné místo, skrz nějž mohou občané upozorňovat pracovníky magistrátu na problémy ve veřejném prostoru.

Pomocí aplikace můžeš pořídit třeba fotografii poničeného koše, zaznačit přesnou lokalitu a podnět odeslat úředníkům. Ti na něj zareagují nejpozději do 30 dnů. Pokud nahlásíš havarijní stav, bude řešen okamžitě. 

iOS I Android I web

Nahlaš nepořádek, rozbitou silnici nebo nefunkční osvětlení. Praha spouští novou verzi aplikace Změňte.to
Nahlaš nepořádek, rozbitou silnici nebo nefunkční osvětlení. Praha spouští novou verzi aplikace Změňte.to Zdroj: Zmente.to

Pomocí aplikace lze upozorňovat na nedostatky v oblastech úklidu a zeleně, silnic, chodníků, veřejné dopravy, osvětlení a dalších. Nově je možné také hodnotit fungování úřadů spadajících pod Magistrát hlavního města Prahy.

Do budoucna se plánuje zrychlení vyřizování nahlášených problémů a začlenění systému do aplikace Moje Praha, která se postupně stává komplexním nástrojem pro zkvalitnění života Pražanů. 

Platforma Změňte.to funguje už od roku 2017 a magistrát přes ni vyřešil již 19 721 podnětů

Domů
Sdílet
Diskuse