Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2019 14:15
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Nová funkce Tinderu varuje uživatele před zeměmi, kde za homosexuální vztahy hrozí vězení

TECH TINDER
Uložit Uložené

Tinder představil funkci, díky které budou moci na cestách dát jeho LGBTQ uživatelé pozor na země, kde za vztahy jednoho pohlaví s druhým hrozí vězení.

Nová funkce seznamovací aplikace Tinder má v poslední aktualizaci ještě více zvýšit bezpečnost svých uživatelů. Bude varovat lidi s LGBTQ preferencemi před zeměmi, kde by jejich postoje mohly představovat vážné právní riziko.

Na seznamu je 69 zemí, kde jsou vztahy stejného pohlaví nezákonné. Funkce „Traveler Alert“ varuje před místy z tohoto rejstříku a automaticky skryje dotčené profily. Na novinku upozornil technologický magazín The Verge. 

Nová funkce Tinderu varuje uživatele před zeměmi, kde za homosexuální vztahy hrozí vězení
Zdroj: ilga.org

Používání funkce je na rozhodnutí každého uživatele. Pokud budeš chtít svůj profil mít i nadále veřejný, Tinder pouze dočasně skryje tvoji genderovou identitu či orientaci. Varování bude aplikace zobrazovat, jen pokud dojde ke skutečné návštěvě dané země. 

Virtuální seznamka na nových úpravách spolupracovala s Mezinárodní asociací lesbiček, homosexuálů, bisexuálů, trans a intersexu. Ti na svém webu vytvořili mapu, která označuje přístup jednotlivých států ke vztahům stejného pohlaví.

Trestní sankce se v mnoha zemích různě liší na jednotlivé kategorie. Na seznamu je 11 států (kam spadá například Írán, Saudská Arábie nebo Pákistán), kde za takovéto vztahy hrozí dokonce trest smrti.

Domů
Sdílet
Diskuse