Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2019 16:28
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Kvůli extrémním vedrům se na pláž přišli osvěžit i sobi. Koupali se a odpočívali ve stínu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sobi ve Finsku nejsou na vysoké teploty zvyklí.

Za uplynulý týden Evropa zažívala jedny z nejteplejších dní vůbec. Teplotní rekordy padaly například ve Francii či Německu, ale ani s ostatními zeměmi to nevypadalo růžově. Pořádná horka zažívaly dokonce i skandinávské země. Ve Finsku se oteplilo až na 28 stupňů Celsia, na což tamní nejsou vůbec zvyklí.

Kromě obyvatel však horka překvapila i samotná zvířata. Podle portálu YLE se na pláž Ounaskoski ve městě Rovaniemi dokonce přišla osvěžit i dvojice sobů. Finský meteorologický ústav uvádí, že v zemi se za normálních okolností pohybují maximální teploty mezi 21 až 24 stupni Celsia.

„Spousta lidí si je okamžitě fotila a sobům to absolutně nevadilo. Děti si hrály v jejich blízkosti, ale zvířata to neotravovalo,“ tvrdí pro portál YLE Johanna Koivisto, která dvojici sudokopytníků vyfotila. Na stejné pláži se to však začíná dít pravidelně. Loni v létě se tam totiž zvířata chodila ochlazovat také.

Sobi stále více obtěžují vysoké teploty, na které nejsou zvyklí. Na pláž se chodí většinou ochlazovat pod stín nebo i do vody. Odpočívají tam i několik hodin. U vody je navíc silnější vítr, což jim také pomáhá zdolávat horka. 

Fotografie sobů z minulého roku na stejné pláži

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Suvi Tanner (@suvitanner),

Domů
Sdílet
Diskuse