Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2019 12:31
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Seriálového Pána prstenů vytvoří autoři Breaking Bad, Game of Thrones, Sopranos, Stranger Things či Hannibala

Seriálového Pána prstenů vytvoří autoři Breaking Bad, Game of Thrones, Sopranos, Stranger Things či Hannibala
Zdroj: New Line Cinema
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Writers room je, zdá se, naplněna a momentálně probíhá celosvětový casting.

Poslední novinky ohledně seriálového Pána prstenů od stanice Amazon Prime Video přišly teprve před 3 týdny, kdy nám tvůrci oznámili prvního režiséra. Je jím J. A. Bayona (Sirotčinec, Jurassic World: Fallen Kingdom) a natočí první dvě části. Jako showrunneři vystupují JD Payne a Patrick McKay. O nových akvizicích pro projekt informuje The Indie Wire.

Nejsou velmi zkušení a co se týče jejich filmografie, pomáhali se scénářem pro Star Trek: Do neznáma. Kromě toho jim žádný jiný velký ani malý projekt v profilech nesvítí. Proč budou mít právě oni na starost nejambicióznější seriál historie, to snad producenti a šéfové v Amazonu vědí lépe než my.

Jason Cahill, Justin Doble a Helen Shang jsou hlavními scénáristy, přičemž jim bude pomáhat i Stephany Folsom (Toy Story 4) či dvojice Bryan Cogman a Gennifer Hutchison (Breaking Bad, Game of Thrones). Na seriálu bude pracovat i znalec Tolkienovy práce a života Tom Shippey. Svou troškou přispěje i concept artist John Howe, který pracoval už na Jacksonově trilogii. 

Šéfka Amazon Studios následně prozradila, že práce na scénáři probíhají skvěle a momentálně je v pohybu celosvětový casting. Jednu z rolí by si prý měla ukořistit i Markella Kavenagh (neznámá herečka z neznámých seriálů). Více se o seriálu dozvíš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse