Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2019 19:17
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

22 % mileniálů nemá žádné přátele. Jsou stydliví a nikoho nepotřebují, tvrdí výzkum

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Studie dokazuje, že může mít na tyto skutečnosti vliv i aktivnější používání sociálních sítí.

Společnost YouGov zabývající se průzkumem trhu přichází se zjištěními týkajícími se osamělosti mileniálů. Z výzkumu na vzorku 1 254 dospělých lidí se dozvídáme, že až 22 % ze všech mileniálů ve věku od 23 do 38 let nemá žádné přátele. 30 % mileniálů zažívá pocity samoty, což je o třetinu více než v případě mladší generace X.

Studie univerzity v Pensylvánii z listopadu minulého roku přitom potvrzuje, že osamělost se může týkat i využívání sociálních sítí, resp. trávení příliš mnoho času online komunikací.

YouGov dále zjišťuje i důvody, kvůli kterým si lidé v současnosti nedokáží najít kamarády nebo blízké osoby. Každý druhý Američan uvádí, že je stydlivý a skoro třetina tvrdí, že přátele k životu nepotřebuje. 26 % nemá koníčky a nevěnuje se aktivitám, které by mohly vést k tomu, aby si našli přátele.

Při této příležitosti se autoři snažili najít i hlavní zdroje přátelství, které se nejčastěji týkají střední školy, práce nebo vysoké školy. V 61 % případů navázali lidé kontakt na základě místa bydliště a 44 % díky členství v duchovní komunitě. Nejméně fungují přátelství z koncertů.

Domů
Sdílet
Diskuse