Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
5. srpna 2019 15:47
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Tvůrci Endgame prozradili, který Avenger je nyní nejinteligentnější

Tvůrci Endgame prozradili, který Avenger je nyní nejinteligentnější
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Shuri, duch Iron Mana, Banner, nebo někdo úplně jiný?

Už déle se vedou debaty o tom, kdo je v MCU nejinteligentnější. Samozřejmě, řeší se jen hrdinové a členové Avengers, no a až donedávna jím rozhodně byl Tony Stark. Iron Mana ale po premiéře Black Panthera podle tvůrců MCU předběhla Shuri. Vyspělá technologie a její intelekt jí dovolili posunout jisté hranice dál, než to dokázal Tony či Bruce Banner. 

Nicméně, v Endgame Tony vynalezl cestování v čase. Nedá se říci, že by mu to trvalo dlouho nebo že by šlo o náročný úkol. Scott Lang mu to jistým způsobem i celé nastartoval, a tak nemusel začínat od nuly. Dalo by se říci, že byl největším géniem na Zemi, ať už mezi živými nebo i mezi mrtvými.

Nicméně, Tony už nežije, a tak se korunka nejchytřejšího žijícího člověka musí přemístit na úplně jinou hlavu. A i když se Bruceovi podařilo sjednotit s Hulkem a vytvořit tak Smart Hulka, podle režiséra Joea Russa není nejchytřejší. A dokonce nejchytřejší ještě před svou smrtí nebyl ani Tony Stark, přestože udělal všechno to, co udělal. Celkem bychom se podívali, jak by 16letá Shuri vytvořila v jeskyni prvního Iron Mana. Wakanďanská technologie jí nepochybně několikanásobně usnadnila práci a vědu jako takovou.

A tak se dostáváme k závěru, kdy Joe Russo za bouřlivého potlesku potvrdil, že Shuri je největší génius žijící v tomto světě (zatím představený). Totéž tvrdil už v roce 2017 i producent Black Panthera Nate Moore. Jsme zvědaví, zda tato tvrzení samotná postava v budoucnu MCU i nějak podloží, nebo to bude pořád jen pohádka o tom, co všechno dokáží technologie z Wakandy.

Anketa:
Kdo je podle tebe nejchytřejší postavou v MCU?
Tony Stark
Bruce Banner
Shuri
Někdo jiný (napiš to komentářů)
Tony Stark
72 %
6142 Hlasů
Bruce Banner
5 %
430 Hlasů
Shuri
19 %
1584 Hlasů
Někdo jiný (napiš to komentářů)
4 %
376 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse