Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2024 9:45
Čas čtení 0:55
Ella Petrová

Pokračování kultovního hororu nabírá nové hvězdy. Jednou z nich může být i příští Bond

Pokračování kultovního hororu nabírá nové hvězdy. Jednou z nich může být i příští Bond
Zdroj: Fox Searchlight Pictures
FILMY A SERIÁLY HORORY
Uložit Uložené

Pokračování filmu 28 dní poté konečně dostává jasnější obrysy a po více než 20 letech tak režisér Danny Boyle přichází s novinkou 28 Years Later.

Boyle tenkrát vzkřísil zombie žánr se svým postapokalyptickým filmem, jenž vyprávěl o záhadném nevyléčitelném viru, který se rozšířil po celém Spojeném království. Hrstka přeživších se snažila najít útočiště. Hlavní hvězdou filmu byl tehdy ještě neznámý, dnes už však oscarový Cillian Murphy.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš seriály ze školního prostředí? KVÍZ: Jak dobře znáš seriály ze školního prostředí? 26. dubna 2024 12:01

Nyní se můžeme těšit na pokračování, a to rovnou s hvězdným obsazením. Ke snímku se totiž údajně čerstvě připojili Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson a Ralph Fiennes. První jméno můžete znát například z filmu Poslední souboj, druhý herec si zahrál v Kick-Ass, brzo z něj bude Kraven a možná se stane i příštím Bondem a ten poslední samozřejmě ztvárnil v sáze Harry Potter postavu, jejíž jméno nesmíme vyslovovat.
 
Hovoří se pak o tom, že 28 Years Later bude buď dvojdílný film, nebo dokonce trilogie. První díl pak natočí sám Boyle, druhý režisérka The Marvels nebo Candymana Nia DaCosta.
 
Detaily zápletky jsou zatím nejasné. Scenárista filmu Alex Garland (Občanská válka) nedávno pouze prozradil, že by se snímek měl týkat času, jak proudí a jaký má na nás a naše myšlení vliv.
 
V původním filmu ztvárnil Cillian Murphy kurýra na kole, který po nehodě upadne do kómatu a po 28 dnech se probudí, aby zjistil, že Londýn je zaplaven lidmi podobnými zombie, kteří byli infikováni nebezpečným virem. Zda se v novém snímku opět objeví Murphy, není jisté. Výkonný producent však začátkem roku prozradil, že je to možné.
 
Na pokračování bychom se mohli těšit v roce 2025.

Domů
Sdílet
Diskuse