Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2019 14:53
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Zapalte autobus s migranty, než nás znásilní, psala Češka na Facebook. Hrozí jí tři roky vězení

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Zaplatila pětistovku a mělo být po všem. Úředníci se ale rozhodli případ obnovit.

Když se v médiích objevila informace, že na dálnici D5 zadrželi migranty schované v kamionech mezi zbožím, aby je pak policisté přesunuli do autobusů pro převoz do záchytného tábora, pod jeden z příspěvků na Facebooku napsala dnes šestadvacetiletá žena z Plzně nenávistný komentář. 

„A my na ně budeme platit. Proč radši ty autobusy nezapálili,“ okomentovala tento případ z loňského února. Poté, co ji jiný uživatel upozornil, že mezi migranty jsou i děti, odepsala další zprávou.

Zapalte autobus s migranty, než nás znásilní, psala Češka na Facebook. Hrozí ji tři roky vězení
Zapalte autobus s migranty, než nás znásilní, psala Češka na Facebook. Hrozí ji tři roky vězení Zdroj: Policie ČR

„Až tyhle děti vyrostou a znásilní naše děti, tak si o tom můžeme popovídat. Nic normálního z nich nevyroste. To chcete, aby to tady vypadalo jak ve Francii nebo v Německu?“ zopakovala žena svůj nelibý postoj vůči migrantům.

Komentáře však někdo nahlásil a ji pak správní orgán v Plzni potrestal pokutou ve výši 500 korun. Tehdy mělo jít o přestupek proti veřejnému pořádku.

Doporučeno
Policie chce poslat k soudu třetího člověka za nenávistné komentáře pod fotkou teplických prvňáčků Policie chce poslat k soudu třetího člověka za nenávistné komentáře pod fotkou teplických prvňáčků 8. března 2019 18:15

„Obviněná se měla dopustit přečinu pouze jedním komentářem publikovaným na sociální síti. Nejedná se tedy o případ opakujícího se jednání, které by na straně obviněné potvrzovalo dlouhodobě zastávané xenofobní či rasistické názory vedoucí k podněcování nenávisti vůči uprchlíkům,“ píší v rozsudku soudu. Neprokázalo se, že by se žena hlásila k nějaké extrémistické skupině

Nyní však Nejvyšší soud v Brně toto rozhodnutí anuloval.  Žena je podle nich podezřelá z přečinu podněcování k nenávisti vůči skupině osob. Za to jí hrozí i tři roky vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse