Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2019 9:15
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Michael Schumacher je údajně při vědomí. Pomáhat mu má léčba kmenových buněk v Paříži

SPORT
Uložit Uložené

Schumacher je aktuálně v Paříži. Není však známo, zda se může hýbat nebo mluvit.

Sedminásobný mistr světa Formule 1 Michael Schumacher se z veřejného života stáhl po nešťastném úrazu na lyžích v prosinci 2013, kdy hlavou spadl na jeden z kamenů.

Rodina ani dlouholetá manažerka Sabine Kehmová od té doby o jeho zdravotním stavu oficiálně neinformuje kvůli ochraně Schumacherova soukromí. Do médií tak pronikají pouze spekulace a skládačky z vyjádření různých osob v okolí slavného jezdce.

Doporučeno
Formule 1 má od roku 2021 vypadat úplně jinak. Přibude více předjíždění Formule 1 má od roku 2021 vypadat úplně jinak. Přibude více předjíždění 23. srpna 2019 12:29

Deník Le Parisien teď píše, že Schumacher je při vědomí po další ze série operací kmenových buněk v pařížské nemocnici. Cituje sestřičku, která ho údajně má na starosti. Starat se o něj má profesor Phiippe Ménasché, odborník v této oblasti.

Článek uvádí, že kmenové buňky přispívají k obnově tkáně a poškozených orgánů, včetně kostí, svalů a mozku.

Michael Schumacher je podľa bulvárnych správ pri vedomí. Pomáhať má liečba kmeňových buniek v Paríži
Michael Schumacher je podľa bulvárnych správ pri vedomí. Pomáhať má liečba kmeňových buniek v Paríži Zdroj: TASR

Nadále však není jasné, zda Schumacher může mluvit, případně se sám hýbat. Do pařížské nemocnice měl být přivezen už v pondělí. Budovu později začali sledovat novináři a viděli tak, že bývalého pilota Ferrari navštívil Jean Todt (šéf FIA a bývalý boss italského týmu v F1), Alain Prost, Jean Alesi a i Michaelův syn Mick Schumacher.

Právě Todt v červenci v jednom z rozhovorů říkal, že stav legendy se zlepšuje a doma může sledovat závody F1 v televizi, ale „s komunikací má problémy“.

Mladý Mick Schumacher mezitím pokračuje v otcových šlépějích a podle mnohých není důvod, aby se v krátkém čase ve Formuli 1 neobjevil také. Na vstup do seriálu však potřebuje dostatek bodů pro získání takzvané Super Licence.

Ve Formuli 2, kde aktuálně působí a letos už vyhrál jedny závody, by tak na konci roku musel skončit alespoň šestý. Momentálně je na 11. příčce.

V Německu však dostal možnost svést se alespoň v monopostu svého otce z roku 2004, tedy ze sezóny, kdy se Michael Schumacher stal mistrem světa naposledy.

Domů
Sdílet
Diskuse