Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2019 13:10
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Neurologové potvrzují, že Steve Jobs předběhl dobu o dekády. Jeho intuice před 30 lety byla správná

TECH
Uložit Uložené

Steve Jobs byl génius aj vizionář.

V minulosti se hodně manažerských teorií řídilo jednoduchou ideou postavenou na tom, že chamtivost, resp. nenasytnost je správnou cestou, jak dosahovat podnikatelských cílů. Jedna z nejzásadnějších postav počítačového průmyslu na světě však během své úspěšné kariéry razila úplně jinou koncepci myšlení, což se v konečném důsledku ukázalo jako efektivní.

Steve Jobs během svého života tvrdil, že klíčem k dosažení cílů je podle něj tzv. mindfulness – stav podobný meditaci, kdy je mysl člověka odosobněná od aktuálních problémů, zklidněná a čistá.

Doporučeno
Bill Gates odhalil, kterou vlastnost vždy záviděl Stevu Jobsovi Bill Gates odhalil, kterou vlastnost vždy záviděl Stevu Jobsovi 12. září 2019 15:12

Jeho intuici potvrdil i článek neurologů 30 let poté, co vizionář a spoluzakladatel společnosti Apple představil světu svébytný koncept myšlení. Vědci vycházejí ze skenů mozků lidí, kteří využívali speciální meditační metodu. Potvrdili i souvislost meditace a zvýšené efektivity nebo kreativity manažerů.

Výkonný ředitel společnosti Apple zemřel přesně před 8 lety na rakovinu, do té doby si však na konto připsal představení mnohých zásadních inovací, na které nedají zastánci značky dopustit do dnešního dne. Komplikovaná neurologická věda nyní potvrzuje jeho genialitu.

Domů
Sdílet
Diskuse