Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2019 15:12
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Bill Gates odhalil, kterou vlastnost vždy záviděl Stevu Jobsovi

TECH
Uložit Uložené

Rozhovor probíhal těsně před startem dokumentu o Gatesově životě na Netflixu.

Bill Gates a Steve Jobs jsou dvě legendy technologického světa. Gates stál za naprogramováním operačního systému Windows a velkou měrou se tak zasloužil o popularitu a dostupnost počítačů v jejich současné podobě, Jobs zas po svém návratu postavil na nohy v té době umírající Apple.

V rozhovoru pro Wall Street Journal  nyní Bill Gates odhalil, že Jobsovi vždy záviděl jeho řečnické schopnosti. Nikdo prý na sebe nedokázal strhnout pozornost tak jako on, i kdyby vyprávěl o těch nejnudnějších věcech na světě.

Bill Gates odhalil, ktorú vlastnosť vždy závidel Steve Jobsovi
Bill Gates odhalil, ktorú vlastnosť vždy závidel Steve Jobsovi Zdroj: Flick.com/whatcounts

„Vždy v tom byl přirozený. Dokázal lidi v hledišti zhypnotizovat,“ říká Gates.

„Přál bych si, abych také mohl být tak magický, protože mám věci, které mohou mít v určitém směru větší dopad a potřebuji si být jistý, že nebudou ignorovány,“ dodává v narážce na své současné charitativní aktivity.

Doporučeno
Apple představil iPhone 11, iPhone 11 Pro a 11 Pro Max Apple představil iPhone 11, iPhone 11 Pro a 11 Pro Max 10. září 2019 19:57

Cult of Mac připomíná, že Gates, jehož nadace se věnuje boji proti dětské obrně a čištění pitné vody v chudých oblastech světa, se s Jobsem před jeho smrtí nakonec spřátelil.

Rozhovor pro Wall Street Journal bývalý šéf Microsoftu poskytl i proto, že 20. září na Netflixu startuje dokument o jeho životě nazvaný Inside Bill's Brain. Třídílná minisérie vychází ve stejný den, kdy do prodeje dorazí nové iPhony.

Domů
Sdílet
Diskuse