Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2019 11:34
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Slovák zbil rozhodčího za to, že dostal červenou. Na vesnickém fotbale nechyběly údery do hlavy či plivance

SPORT
Uložit Uložené

František dostal stopku na 12 měsíců. Po uplynutí trestu se prý už neplánuje vrátit k fotbalu.

Během vesnického fotbalu na východním Slovensku se situace ve druhém poločase pořádně zvrhla. V zápase mužstev 6. ligy, ve kterém proti sobě nastoupily obce Ploské a Sokoľ, totiž padaly nejen žluté, ale i červené karty. To se ale nelíbilo střelci úvodního gólu, který se rozhodl fyzicky napadnout hlavního rozhodčího. O případu informuje portál Korzár.sk.

Už na začátku utkání dvou mužských týmů arbitr udělil hostujícím hráčům dvě žluté karty za údajné vulgární komentování jeho rozhodnutí. Mezi rozzuřenou dvojicí ze Sokola byl i František N., který se postaral o první gól zápasu. V druhém poločase, konkrétně v 51. minutě, mu měl rozhodčí udělit za faul i druhou žlutou kartu.

Východniar zbil rozhodcu za to, že dostal červenú. Na dedinskom futbale nechýbali údery do hlavy či pľúvance
Východniar zbil rozhodcu za to, že dostal červenú. Na dedinskom futbale nechýbali údery do hlavy či pľúvance Zdroj: Ilustračná foto: TASR/AP

To pro Františka samozřejmě znamenalo červenou kartu a následné vyloučení. 34letý rozzlobený hráč s číslem 15 to však už nevydržel a namísto opuštění hřiště se rozhodl fyzicky napadnout 18letého rozhodčího. Podle všeho do něj měl nejprve vrazit a následně ho několikrát udeřit do hlavy. Nechyběly ani plivance.

Zápas byl v momentě ukončen a rozhodčí opustili hřiště. Incident měl ale dohru i před šatnami arbitrů. Nakonec proti agresivnímu Františkovi N. zasahovali i domácí hráči. Disciplinární komise rozhodla, že klub ŠK Sokoľ zaplatí pokutu ve výši 250 eur (zhruba 6 400 korun), zápas prohráli kontumačně 0: 3 a hlavní iniciátor incidentu má zakázáno hrát fotbal na 12 měsíců

Jak se na to hráč dívá po vychladnutí?

„Vybuchl jsem. Nemělo se to stát, měl jsem se ovládnout. Jsem proti jakémukoliv násilí ve fotbale. Hned, jak jsem se osprchoval a vychladl, šel jsem se rozhodčímu s naším kapitánem omluvit. V minulosti, když jsem hrával ve vyšších soutěžích, já byl ten, co spoluhráče uklidňoval ve vyhrocených situacích, aby k něčemu podobnému nedošlo,“ řekl pro Korzár. 

Zkušený 34letý fotbalista je v ŠK Sokoľ na ročním hostování z druholigového FC Košice. Pro Korzár.sk přiznal, že trest je zasloužený. Po jeho ročním skončení se prý už neplánuje vrátit k soutěžnímu fotbalu.

Domů
Sdílet
Diskuse