Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2019 10:22
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

České aerolinie se vrátí k letům přes Atlantický oceán. Mířit by měly do New Yorku, Montrealu a Bostonu

NEWS
Uložit Uložené

V roce 2025 spustí ČSA opět lety přes Atlantik.

České aerolinie (ČSA) se chtějí znovu vrátit k letům přes Atlantický oceán. Stát by se tak mělo po 16 letech od jejich ukončení. Za „velkou louži“ přestaly ČSA létat v roce 2009. K obnovení letů má dojít v roce 2025.

Informaci pro server zdopravy.cz potvrdila Vladimíra Dufková, mluvčí skupiny Smartwings Group, která ČSA vlastní. Podle jejích slov by tak měly zřejmě přibýt destinace jako New York, Montreal a Boston.

Doporučeno
Co prožívali lidé během útoků 11. září 2001? Televize přerušily vysílání, svět vzpomíná dodnes Co prožívali lidé během útoků 11. září 2001? Televize přerušily vysílání, svět vzpomíná dodnes 11. září 2019 10:49

Dolet 8 700 kilometrů

K letům přes Atantik poslouží tři nově pořízené Airbusy A321XLR, které jejich výrobce představil letos v červnu během pařížského aerosalonu. Zatím není jasné, kolik pasažérů budou letadla převážet, podle Dufkové by se však mělo pravděpodobně jednat o 212 cestujících.

New York City, ilustrační fotografie

České aerolinie se vrací k letům přes Atlantický oceán. 16 let po jejich ukončení
České aerolinie se vrací k letům přes Atlantický oceán. 16 let po jejich ukončení Zdroj: wikipedia.org/JaxsonD

Stroje A321XLR se mohou pyšnit doletem 8 700 kilometrů, s čímž by podle serveru zdopravy.cz měly zvládnout i lety do Zanzibaru, na Srí Lanku, Maledivy nebo třeba i do Punta Cana v Karibiku.

ČSA sice již v tuto chvíli mají pronajatý stroj A330-300 od společnosti Korean Air, který by let přes Atlantik mohl zvládnout také, je ale plně vytížen lety do Soulu.  

Celoroční spojení mezi Českou republikou a Spojenými státy či Kanadou zatím chybí, do zmíněných končin lze cestovat pouze sezónně.

Doporučeno
Pojídali své přátele, aby přežili: Ragbyový tým, který ztroskotal v Andách se musel uchýlit ke kanibalismu Pojídali své přátele, aby přežili: Ragbyový tým, který ztroskotal v Andách se musel uchýlit ke kanibalismu 13. října 2019 8:00
Domů
Sdílet
Diskuse