Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2018 19:16
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Otevřená homosexualita a sex. Sacha Baron Cohen plánoval o Freddiem Mercurym značně divočejší film

FILMY A SERIÁLY SACHA BARON COHEN
Uložit Uložené

Před nějakými 8 lety měl Freddieho Mercuryho ztvárnit Sacha Baron Cohen. Jeho verze by podle všeho byla pořádně kontroverzní.

Hudební drama Bohemian Rhapsody o životě Freddieho Mercuryho, frontmana legendární skupiny Queen, je již v našich kinech a zatím v našich končinách sbírá samé pozitivní ohlasy (naše recenze zde). V Americe se snímku u kritiků ani zdaleka nevedlo tak dobře a kromě Ramiho Maleka v hlavní roli vlastně nic dalšího příliš nechválili.

Podle nás však Bryan Singer (i Dexter Fletcher) odvedl skvělou práci a pokud patříš k fanouškům Mercuryho a Queen, je pro tebe kino povinností. Fanoušci tohoto projektu však velmi dobře vědí, že zhruba před 8 lety se o hlavní roli Freddieho Mercuryho s velkým zájmem ucházel Sacha Baron Cohen (Borat).

Otevřená homosexualita a sex. Sacha Baron Cohen plánoval o Freddiem Mercurym značně divočejší film
Zdroj: 20th Century Fox

V roce 2010 začal Peter Morgan (The Crown) psát scénář a režie se měl chopit Stephen Frears. Jaká však byla Cohenova vize filmu a proč se nakonec nerealizovala? Frears prozradil, že herec se neplánoval vyhnout kontroverzním aspektům zpěvákova života,  a to včetně jeho sexuální orientace.

Právě na tu měl klást dost výrazný důraz. „Sacha chtěl udělat velmi odvážný a kontroverzní film, který by podle mého názoru Freddie Mercury schválil,“  prozradil Frears v rozhovoru pro časopis Vulture. „Když říkám odvážný, myslím to zejména v zobrazení Freddieho homosexuality a v tom, že film obsahoval hodně nahoty. Sacha to takto prostě miloval.“ 

Doporučeno
Sacha Cohen stvořil Ali G-ho a Borata, při některých filmech nosil neprůstřelnou vestu. Toto mu manželka pašovala v kalhotkách Sacha Cohen stvořil Ali G-ho a Borata, při některých filmech nosil neprůstřelnou vestu. Toto mu manželka pašovala v kalhotkách 13. října 2021 9:30

O projekt mělo zájem studio Sony a Cohen se s jeho představiteli i setkal. „Bylo to biografické drama více zaměřené na Freddieho a méně na skupinu, ačkoliv samozřejmě obsahovalo vrcholy a pády Queen, ale vždy z Freddieho úhlu pohledu,“  poznamenal. Dodal, že film měl být velmi otevřený a s Rkovým ratingem.

Otevřená homosexualita a sex. Sacha Baron Cohen plánoval o Freddiem Mercurym značně divočejší film
Zdroj: 20th Century Fox

Bohužel projekt se poměrně rychle rozpadl, protože členové skupiny Brian May a Roger Taylor měli ke Cohenově vizi vážné výhrady. Údajně se obávali, že film nezachová takový Freddieho odkaz, jaký si přáli. Neměli zkrátka zájem dělat kontroverzní film, chtěli totiž něco více konvenčního.

Cohen například zmínil, že muzikanti chtěli, aby ve filmu Freddie zemřel někde v polovině filmu a zbytek příběhu by se točil kolem ostatních členů skupiny. Podle herce byl takový přístup vysloveně nesmyslný. Žádný z diváků by podle něj nechtěl vidět film, kde hlavní hvězda zemře v polovině.

Otevřená homosexualita a sex. Sacha Baron Cohen plánoval o Freddiem Mercurym značně divočejší film
Zdroj: 20th Century Fox

Cohen se tedy z projektu poroučel a po jeho odchodu ztratil o film zájem i samotný režisér Frears. Nakonec se projektu chopilo studio 20th Century Fox a dodalo nám Bohemian Rhapsody v režii Bryana Singera (a v malé míře i Dextera Fletchera).

Jak jsme napsali výše, američtí kritici film víceméně sestřelili jako přinejlepším průměrnou biografii, ale v našich končinách se mu dostalo výraznější pozitivnějšího přijetí. Na druhé straně je asi škoda, že původní Cohenovu verzi pravděpodobně nikdy neuvidíme.

Domů
Sdílet
Diskuse