Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2018 23:40
Čas čtení 0:00
Luke the Bearded Duke

Kontroverzní režisér Nymfomanky se vrací s dalším šokujícím filmem. Diváci kvůli brutálním scénám odcházeli ze sálu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dánský filmař přinese na stříbrná plátna tradičně diskutabilní snímek. Z Cannes přicházejí první smíšené reakce.

Pokud vám něco říkají názvy Antikrist, Melancholie či Nymfomanka, tak vám bude dobře známý i jejich tvůrce, Lars Von Trier. Kontroverzní režisér se vrátil po téměř sedmi letech na světoznámý filmový festival v Cannes, aby představil své nejnovější dílo s názvem The House That Jack Built.

Film nám převypráví příběh Jacka a pěti událostí, které ovlivnily vývoj jeho osobnosti jako sériového vraha. Děj je interpretovaný z pohledu samotného zabijáka. Ten vnímá jednotlivé vraždy jako jedinečnou formu umění a jeho konečným cílem je umělecká sbírka krvavých činů v podobě „Domu“, který Jack postavil.

Děj filmu je také doplněn vnitřními dialogy s neznámou osobou nazvanou Verge. Hlavní postava během nich rozebírá své myšlenkové pochody, pocity a problémy. Jack se snaží infantilně obhájit a rozebrat do detailu své odpuzující skutky.

Kontroverzní režisér Nymfomanky se vrací s dalším šokujícím filmem. Diváci kvůli brutálním scénám odcházeli ze sálu
Zdroj: Zdroj: Zentropa

Hlavní roli ztvárnil hollywoodský veterán Matt Dillon. Můžete si ho pamatovat z komedie Něco na té Mary je nebo oscarového snímku Crash. Herecký seznam doplnily také Uma Thurman a vnučka Elvise Presleyho, Riley Keough.

Režisér dostal v roce 2011 dočasný zákaz vstupu na prestižní festival světové kinematografie kvůli nevhodným komentářům o Hitlerovi. Trier však neupustil od svého standardu a do Cannes se vrátil s dalším rozporuplným snímkem. Obecenstvo ho přivítalo burácejícím potleskem.

Oslavné pokřiky se však brzy změnily na znechucené steny a několik přítomných opustilo sál při surově vykreslených vražedných scénách. Snímek však eventuálně sklidil šestiminutový aplaus ve stoje od zbylého publika.

Česká a slovenská premiéra filmu nebyla zatím oficiálně stanovena.

Pokud chcete navnadit na nejnovější Trierův kousek a vytvořit si předběžný obrázek o tom, co nás čeká, neváhejte si prohlédnout úvodní trailer!

Domů
Sdílet
Diskuse