Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2015 15:13
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

V novém americkém remaku Death Note se geniální student pokusí zbavit svět zločinu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Death Note se počká dalšího hraného remaku, tentokrát pod vedením studia Warner Bros.

Už před šesti lety získalo světoznámé filmové studio Warner Bros práva k celovečernímu zpracování animovaného seriálu Death Note. Po dlouhé době se projekt konečně rozjíždí a režisérské otěže byly předány do rukou Adama Wingarda (You´re Next, V/H/S). Režisér se do adaptace známé mangy pustí hned poté, co dokončí filmování hororu The Woods od společnosti Lionsgate. Režisér a zároveň i scénárista Iron Mana 3, Shane Black, byl jednu chvíli také spojovaný s projektem, který si klade za úkol převést na velké plátno seriál, který se dříve už v Japonsku dočkal podoby hraného filmu a seriálového anime s více než třemi desítkami dílů

Poklonu nutno složit dvěma tvůrcům komiksové předlohy (mangy), která za celým tímto projektem stojí. Příběh napsal Tsugumi Ohba a kresbami ho opatřil Takeshi Obata. Pro ty, kteří o seriálu ještě neslyšeli, krátce přiblížím děj. Ústřední postavou je Yagami Light, geniální student střední školy, který má zvláštní smysl pro spravedlnost. Jednoho dne se jeden znuděný bůh smrti (shinigami) jménem Ryuk rozhodně upustit na Zem svůj deník smrti. Nalezne ho právě zmíněný student, který posléze zjistí, že když zná jméno a tvář člověka a zapíše ho do notesu, daný člověk zemře. Rozhodne se svět zbavit zla a začne ve skrytu neúprosně popravovat všechny zločince. Svět se rozdělí na ty, kteří ho nenávidí a na ty, kteří ho milují a děkují mu za budování lepšího světa. Premiéra je zatím ve hvězdách, tak i nadále sleduj Filmkult pro nejnovější informace. 

V novém americkém remaku Death Note se geniální student pokusí zbavit svět zločinu
Domů
Sdílet
Diskuse