Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2019 11:07
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Velký přehled bank, které podporují Apple Pay a Google Pay. Zjišťovali jsme, kdy se přidají poslední z nich

TECH ČESKO IPHONE
Uložit Uložené

Placení chytrým telefonem se díky přibývající podpoře českých bank stává součástí běžného života.

Letos na podzim přišla další vlna aktivace Apple Pay a Google Pay v České republice pro další instituce. K tomuto způsobu bezkontaktního placení se přidaly banky ČSOB, Poštovní spořitelna, Fio banka a Raiffeisenbank. Do mobilního telefonu stačí buď přes aplikaci, nebo manuálním naskenováním nahrát platební kartu.

Karta se převede na digitální verzi a po odemčení obličejem, otiskem prstu nebo zadáním kódu je okamžitě možné platit nebo u bezkontaktních bankomatů dokonce vybírat peníze. Z tohoto důvodu jde o pohodlnou a bezpečnou formu placení, služba k tomu nemanipuluje s reálným číslem karty. Navíc je zdarma.

Apple Pay v Česku spustily další banky. Zjistili jsme, kdy se dočkáme podpory u všech a co Google Pay
Apple Pay v Česku spustily další banky. Zjistili jsme, kdy se dočkáme podpory u všech a co Google Pay Zdroj: Mybloodtypeiscoffee/Wikimedia Commons
Doporučeno
Apple Pay slaví v Česku úspěch. Lidé utrácejí za miliony, stát chce dát menším podnikatelům terminály Apple Pay slaví v Česku úspěch. Lidé utrácejí za miliony, stát chce dát menším podnikatelům terminály 20. února 2019 10:58

Alternativu při transakcích využívat mobilní telefon si podle Luďka Slouka, ředitele rozvoje produktů a inovací Mastercard pro ČR, SR a Rakousko, osvojila již téměř třetina Čechů„Pro více než dvě třetiny osob představuje nejlepší alternativu k placení kartou,“ řekl Slouka. Je to tak návykové, že jen málokdo se potom vrací ke klasickému placení plastovou kartou. Přes telefon utrácejí miliardy.

Tuzemské finanční instituce vstup moderních způsobů placení do České republiky velmi dlouho odkládaly. Apple Pay je služba přestavená v roce 2014. Na tuzemský trh vešla až v únoru 2019 spolu se Saúdskou Arábií. Stále ale existují banky, které tuto alternativu na našem trhu nenabízejí. Děje se tak z různých důvodů.

Domů
Sdílet
Diskuse