Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2019 10:26
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Začal největší festival zabíjení zvířat. Na posledním ročníku jich bylo obětováno 200 000

NEWS
Uložit Uložené

Organizace bojující za práva zvířat žádají vládu o pomoc.

3. prosince 2019 započal nepálský festival Gadhimai. Na jeho úvod účastníci zabili přibližně 3 500 buvolů. Před pěti lety na minulém ročníku v roce 2014 bylo obětováno zhruba 200 000 zvířat, informuje BBC.

V roce 2009 jich ale na festivalu zabili dvakrát více, a tedy kolem 500 000. I proto bývá Gadhimai označován za největší nebo nejkrvavější festival obětování zvířat na světě. Organizace bojující za práva zvířat docílily omezení počtu vraždění subjektů, ale festival pokračuje i nadále.

Doporučeno
I když jsi vegetarián, umírají kvůli tobě zvířata, říká lovkyně Michaela Fialová I když jsi vegetarián, umírají kvůli tobě zvířata, říká lovkyně Michaela Fialová 11. února 2019 13:26

Tato krvavá tradice měla vzejít od jistého kněze, který se přibližně před 250 lety během snění dozvěděl, že prolitá krev povzbudí bohyni Gadhimai k tomu, aby ho propustila z vězení.

Členové The Humane Society International požadovali hlavního kněze chrámu Gadhimai, aby zastavil zabíjení, ale ten odmítl jednat, píše Lad Bible. Chrám měl přitom v roce 2015 zavázat k zákazu obětování zvířat. Aktivisté od Humane Society aktivně žádají vládu, aby zákaz obětování zvířat proto uplatnila i prostřednictvím legislativy

Domů
Sdílet
Diskuse