Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2019 10:17
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Počet lidí, kteří přišli při výbuchu plynu o život, stoupl na 7. Panelák nesplňoval bezpečnostní předpisy, už před dvěma lety

NEWS
Uložit Uložené

Naplnila se včerejší slova premiéra Petra Pellegriniho, který tvrdil, že počet obětí neštěstí bude ještě stoupat.

Páteční výbuch plynu v prešovské bytovce si vyžádal sedm obětí, jedna osoba je nezvěstná. Po zasedání krizového štábu to potvrdil ředitel Krajského ředitelství Hasičského a záchranného sboru v Prešově Ján Goliaš.

Goliaš zároveň podle SME potvrdil, že hasiči v roce 2017 nesouhlasili s rekonstrukcí domu. „Byly porušeny předpisy, nesplňoval hasičské standardy,“ informuje ředitel. Vše nasvědčuje tomu, že panelák nesplňoval požárně-bezpečnostní předpisy poté, co zástupci hasičského sboru odmítli schválit stavební a technické úpravy.

Aktualizováno 10:27

Záchranáři očekávají, že počet obětí ještě bude stoupat. Minimálně jeden člověk je nezvěstný a záchranné složky budou aktuálně prohledávat okolí a všechny byty. „V nejbližších dnech a týdnech tam civilisté nebudou moci jít. Ani lidé, které evakuovali z okolních bytovek, se dnes ještě určitě nebudou moci vrátit domů,“ řekl Goliáš.

Zprávu budeme aktualizovat. 

Domů
Sdílet
Diskuse