Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2020 19:04
Čas čtení 2:06
Tina Hamarova

Íránec Mohammad pro REFRESHER: Každý den se bojíme, že bude válka

Íránec Mohammad pro REFRESHER: Každý den se bojíme, že bude válka
Zdroj: Tina Hamárová
NEWS ÍRÁN
Uložit Uložené

Máme výpovědi lidí z Íránu, jak prožívají vypjatou situaci.

S napětím mezi Íránem a Spojenými státy rostou i obavy lidí, kteří žijí v regionu, kde hrozí válka. „Bojíme se každý den, že bude válka. V takovém případě máme v plánu odjet z města, ukrýt se na vesnici,” řekl pro REFRESHER Íránec Mohammad, který žije v severoiránskom městě Tabriz. „Mí rodiče pocházejí z malé vesnice na severu, mají tam dům, takže bychom šli tam.“

Město Tabriz, odkud pochází Mohammad, leží na severu Íránu

Iránec Mohammad pre Refresher: Bojíme sa každý deň, že bude vojna
Iránec Mohammad pre Refresher: Bojíme sa každý deň, že bude vojna Zdroj: Tina Hamárová

Poslední hodiny byly pro Íránce opravdu kritické. Poté, co americké jednotky zabily íránského generála Kásima Solejmáního, všichni čekali jakou odvetu připraví lídři Íránu. 

„Dnes (středa) máme z celé situace lepší pocit, protože hned po smrti Kasim Solejmáního íránští představitelé prohlásili, že se pomstí. A i se pomstili dnes v noci vypuštěním raket. Ale americká reakce na to nebyla tak agresivní, takže věřím, že situace se trochu uklidní. Cítíme se dnes bezpečněji, neboť včerejší noc byla strašná,“ dodává Mohammad.

Domů
Sdílet
Diskuse