Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2020 8:16
Čas čtení 0:47
Viktor Kniš

Írán se přiznal, že sestřelil ukrajinské letadlo

NEWS ÍRÁN
Uložit Uložené

Za pád letadla se 176 lidmi na palubě mohou Íránci, kteří tvrdí, že vyvodí odpovědnost.

Teprve nedávno íránské úřady pozvaly vyšetřovatele ze zámoří, Ukrajiny i společnosti Boeing, aby přicestovali do země a podíleli se na zjišťování okolností pádu ukrajinského letadla.

Netrvalo však dlouho a země se přiznala, že je za sestřelení raketou země-vzduch přímo odpovědná. V dopravním letadle přišlo o život 176 lidí. V době pádu letadla bylo na palubě 82 Íránců, 63 Kanaďanů, 11 Ukrajinců, 10 Švédů, 4 Afghánci, 3 Němci a 3 Britové.

Doporučeno
Írán pozval odborníky ze Spojených států a společnosti Boeing, aby se zapojili do vyšetřování havarovaného ukrajinského letadla Írán pozval odborníky ze Spojených států a společnosti Boeing, aby se zapojili do vyšetřování havarovaného ukrajinského letadla 10. ledna 2020 11:39

Íránská státní televize s odvoláním na prohlášení íránské armády uvedla, že na vině je v tomto případě lidský faktor, informuje BBC. Ozbrojené síly dále konstatovaly, že stroj směřující do Kyjeva přelétával v bezprostřední blízkosti vojenského zařízení a revoluční gardy si ho spletly s nepřátelským cílem. Írán má v plánu vyvodit patřičnou odpovědnost a zároveň se za incident omluvil.

Situace se udála jen krátce poté, co na pokyn prezidenta Donalda Trumpa došlo k zabití klíčového generála Sulejmáního. Situace na Blízkém východě je stále vyhrocená a celý svět čeká, jakým způsobem se bude chtít pomstít.

Domů
Sdílet
Diskuse