Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2020 6:55
Čas čtení 1:54
Tímea Krauszová

Nejdříve natočil video, že jeho přítelkyně zemřela, později tvrdil, že to jen předstírali. Youtuber nyní čelí policii

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kvůli zhlédnutím jsou zjevně ochotni udělat všechno.

ImJayStation je kontroverzní youtuber, který ve svém minulém videu tvrdil, že jeho přítelkyně Alexia je mrtvá, uvádí Daily Dot. Později řekl, že je ve skutečnosti v pořádku a sama mu pomáhala s natáčením videa.

Mezitím se však hrdličky rozešly, což youtuber vůbec nečekal. Aby toho nebylo málo, jeho dnes už bývalá přítelkyně na něj podala trestní oznámení, tvrdí, že ji ohrožoval se zbraní v ruce. Co k tomu dodat: kvůli sledovanosti by udělal cokoli, tentokrát se mu to nevyplatilo.

Chtěl dosáhnout miliónu odběratelů

Jason Ethier, který se svou přítelkyní Alexiou stojí za YouTube kanálem Dream Team, o údajné smrti své přítelkyně natočil dvě videa. V prvním řekl, že Alexia zemřela během autonehody, zatímco v druhém navštívil místo, které bylo prý památníkem pro zesnulou dívku. Ve videích přitom zmiňoval i Alexiin sen: dosáhnout jednoho milionu odběratelů.

V době psaní článku sleduje Dream Team okolo 335 tisíc lidí, avšak Jasonův soukromý kanál se pyšní více než pěti miliony, přičemž video s přiznáním, že Alexia ve skutečnosti není mrtvá, vidělo za 24 hodin kolem 270 tisíc lidí.

Ve videu i v komentářích pod ním Jason zdůrazňuje, že se do Alexie „zamiloval a pokusil se pomoci jí stát se slavnou na YouTube a ona mě beze slova nechala a zničila mi život.“

V úvodu 24minutového videa se nám poskytne pohled do zákulisí jejich společné tvorby. To, že se snažili natočit paranormální aktivitu, kterou pouze předstírali, nás už vlastně ani nepřekvapuje, protože pointou videa je prostě dokázat, že Alexia je naživu a je v pořádku

Když se ale Jason druhý den probudil, zjistil, že se s ním dívka jeho snů rozešlo, protože její rodiče byli extrémně naštvaní za videa o její smrti. Krátce na to nahrál rozhovor s policisty, kteří mu přišli domů oznámit, že na něj Alexia podala trestní oznámení za útok zbraní. „Toto není vtip,“ říká rozrušený mladík.

Jason se to snaží uhrát na nezištnou snahu pomoci ženě, kterou miluje. Ve videu opakovaně tvrdí, že nikdy předtím nebyl tak šťastný. Jejich společný kanál jim za 13 videí vydělal kolem 50 tisíc dolarů. Prý se už i omluvil Alexiině rodině za tlak, který museli několik dní prožívat. Nečekal však, že mu video ovlivní jeho skutečný život.

Zarytě tvrdí, že jeho přítelkyně s tvorbou videí souhlasila. Po prvním videu mu však její otec začal vyhrožovat, že všechno prozradí médiím, pokud nevyjdou s pravdou ven, píše Daily Dot. „Netušil jsem, že pokud nevymažu ta videa, tak se se mnou rozejde,“ řekl Jason, který mezitím zmiňovaná videa už smazal.

Nyní má ale údajně na krku trestní oznámení – těžko říci, zda je po tom všem toto vůbec pravda – a tvrdí, že jeho život je v koncích.

Doporučeno
Ženy se ve věznici dostávají do konfliktu často. Muži to nemohou pochopit, říká ředitelka ženské věznice (Rozhovor) Ženy se ve věznici dostávají do konfliktu často. Muži to nemohou pochopit, říká ředitelka ženské věznice (Rozhovor) 25. ledna 2020 11:00
Domů
Sdílet
Diskuse