Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2020 19:30
Čas čtení 2:17
Vojtěch Vanda

Pacient psychiatrické léčebny hledal děti po síti, jedno z nich při útěku zneužil. Ministerstvo nutnost reformy léčby přiznává

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jistý režim, ale i volnost. Hlavně ta internetová zapříčinila to, že si mohl nemocný pacient domluvit schůzku s dítětem, které následně zneužil. Měli by mít tito pacienti volný přístup na internet?

Obzvlášť citlivý případ týkající se zneužití malého dítěte pokryl Radiožurnál. Zabýval se případem čtyřicetiletého devianta, který byl pro své sexuální choutky poslán na léčení do Psychiatrické nemocnice v Kosmonosech u Mladé Boleslavi. Měl se se svou deviací léčit, místo toho si skrze sociální sítě domluvil schůzku s dítětem, které při jednom z útěků zneužil. Ředitelka ústavu ale přímou odpovědnost za čin odmítá.

Doporučeno
Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým 7. srpna 2019 17:13

Máme v České republice správně nastavený systém ochranné léčby? položil si otázku Radiožurnál v případu čtyřicetiletého devianta v léčení, který si pravděpodobně mobilem, jenž má stále u sebe, domlouval schůzky přes sociální sítě s malými dětmi. Během léčby se mu několikrát povedlo uprchnout; během jednoho útěku dokonce zašel úplně nejdál a svou oběť zneužil.

Celkem měl muž z léčebny komunikovat se třemi dětmi, od června 2019 do konce roku, s nimiž se setkával během vycházek, které si prodlužoval. Tím samozřejmě porušoval soudní nařízení o ochranné léčbě, proto se jeho případem začali zabývat policisté. Tyto prodloužené vycházky, jež můžeme prakticky označit za útěky, zašly až tak daleko, že bylo proti muži vedeno trestní řízení a 4. prosince 2019 byl vzat do vazby. Prý kvůli tomu, aby jednou neuprchl napořád. 

Domů
Sdílet
Diskuse