Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2020 13:06
Čas čtení 0:49
Matej Krajčovič

Bill Gates s manželkou přispěli na boj proti koronaviru 100 000 000 dolarů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Miliardář chce pomoci s vývojem vakcíny i léčbou již nakažených pacientů.

Na boj proti koronaviru 2019-nCoV už přispěl i miliardář Bill Gates spolu se svou manželkou Melindou, informuje Daily Mail

Jejich společná nadace se zavázala vyčlenit 100 milionů dolarů na zlepšení možností detekce, izolace a léčby viru. To má zahrnovat i ochranu nejohroženějších skupin obyvatelstva a vývoj možné vakcíny.

Bill Gates s manželkou prispeli na boj proti koronavírusu 100 miliónov dolárov
Zdroj: commons.wikimedia.org

20 milionů dolarů poputuje přímo Světové zdravotnické organizaci WHO, americkému Centru pro kontrolu a prevenci nemocí CDC a čínské Národní komisi pro zdraví. 60 milionů je přiděleno na vývoj vakcíny a posledních přibližně 20 územím v subsaharské Africe a jižní Asii, které byly nákazou zasaženy nejvíce.

Peníze vyčleněné na boj s koronavirem se rychle utrácejí i v USA, příslušné ministerstvo už požádalo o dalších 136 milionů dolarů, protože zdravotnické organizace rychle vyčerpaly původně rezervovaný 105milionový balík pro krizové situace.

Doporučeno
Bill Gates odhalil, kterou vlastnost vždy záviděl Stevu Jobsovi Bill Gates odhalil, kterou vlastnost vždy záviděl Stevu Jobsovi 12. září 2019 15:12

„Multilaterální organizace, národní vlády, soukromý sektor a filantropové musí spolupracovat, aby zpomalili tempo nákazy, pomohli zemím ochránit nejzranitelnější obyvatelstvo a zrychlili vývoj nástrojů, které epidemii dostanou pod kontrolu,“ řekl výkonný ředitel nadace Mark Suzman. 

Manželé Gatesovi jsou známí svou charitativní činností, v minulosti již pomáhali s léčbou Eboly nebo s filtrací pitné vody v afrických koloniích.

Bill Gates s manželkou prispeli na boj proti koronavírusu 100 miliónov dolárov
Zdroj: TASR/AP

Koronavirus z Wu-chanu již k dnešnímu dni zabil 565 lidí, zaznamenáno je dohromady 28 322 případů nákazy. Odhaduje se, že vývoj vakcíny může stát 180 milionů až 1,9 miliardy eur.

Zpět
Sdílet
Diskuse