Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2020 10:20
Čas čtení 0:51
Ondřej Jarůšek

Česko poslalo Číně 780 000 párů rukavic a 43 000 respirátorů. Letadlo z Prahy odletělo dnes ráno

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vládní speciál s humanitární pomocí v boji proti koronaviru v neděli odletěl do Číny, která je nákazou nejvíce zasažena.

V neděli v 5 hodin ráno doletěl z vojenského letiště Praha Kbely vládní speciál, který na palubě nese 5 tun zdravotnického materiálu. S humanitární pomocí letadlo míří do Číny, která je nejvíce zasažena novým druhem koronaviru Covid-19. O zaslání potřebných pomůcek a vybavení informovalo ministerstvo zahraničních věcí ve své tiskové zprávě.

Doporučeno
Když je koronavirus kapkou v moři. Představujeme deset obrovských pandemií historie Když je koronavirus kapkou v moři. Představujeme deset obrovských pandemií historie 29. února 2020 11:36

„Složení pomoci reaguje na požadavky čínských provincií, měst a univerzit, které mají v České republice své partnery. Mimo jiné jde o více než 780 tisíc párů rukavic, 43 tisíc roušek a respirátorů či 6 800 ochranných oděvů,“ uvádí se v prohlášení.

Ministr zahraničí Tomáš Petříček na svém twitterovém účtu sdílel několik fotografií, na nichž je vidět český speciál a krabice obsahující ochranné prostředky. Zároveň poděkoval krajům, městům, univerzitám a firmám, které se na sbírce podílely. 

„Jsem rád, že můžeme Číně takto pomoci, aniž bychom ohrozili sami sebe. Je zapotřebí solidarity, abychom společně tuto složitou situaci zvládli. Chci poděkovat všem přispěvatelům,“ uvedl Petříček. 

Podle ministerstva by mělo letadlo do Pekingu dorazit v pondělí 2. března odpoledne místního času. Materiální pomoc poslalo Česko Číně i přesně před týdnem.

Domů
Sdílet
Diskuse