Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2020 13:42
Čas čtení 0:51
Tina Hamarova

Letiště v USA se změnila v ideální zdroj nákazy. Stovky lidí bez roušek čekají v jedné hale na kontrolu

Letiště v USA se změnila v ideální zdroj nákazy. Stovky lidí bez roušek čekají v jedné hale na kontrolu
Zdroj: TASR/Austin Boschen via AP
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Chaos na letištích nastal poté, co Trump zakázal lety z několika evropských zemí.

Americká letiště zachvátil chaos poté, co prezident Trump zakázal lety z Evropy. Američtí občané celé hodiny čekají na zdravotní prohlídku. Mnozí z nich nemají roušky ani jiné ochranné prvky a mačkají se v hale s řadou dalších lidí.

Lidé tweetují fotky a videa z různých letišť, kde dav čekajících pasažérů vytvořil dlouhou frontu. Na videích je vidět, že lidé nerespektují žádná základní pravidla na dodržení odstupu či ochranu obličeje.

Donald Trump v pátek v USA vyhlásil výjimečný stav. Vláda tak získala dalších 50 miliard dolarů na speciální opatření a nemocnice aktivovaly nouzové plány. Trumpův kabinet také informoval o rozšíření zákazu vstupu do země i na občany Velké Británie a Irska. Původně se třicetidenní zákaz týkal pouze zbytku Evropy.

Doporučeno
Vláda pravděpodobně uvalí karanténu na celé Česko. Nakažených je už 253 Vláda pravděpodobně uvalí karanténu na celé Česko. Nakažených je už 253 15. března 2020 11:19
Domů
Sdílet
Diskuse