Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2020 11:06
Čas čtení 0:43
Adam Novosad

Bosch vyvinul rychlotest na koronavirus. Výsledek je za 2,5 hodiny a společnost se pyšní i jeho přesností

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na pandemii zareagovala i strojírenská a elektronická společnost.

Rychlá rozhodnutí dokáží v době šíření koronaviru zachraňovat životy. I strojírenská a elektronická společnost Bosch si uvědomuje důležitost prevence. Její expertům se podařilo vyvinout rychlotest, pomocí kterého dokáží zdravotníci zjistit, zda je člověk nakažený během několika hodin, informuje Stuttgarter Zeitung.

Doporučeno
Podcast: REFRESHER proti koronaviru. Rozdáme přes 1 000 000 korun malým firmám Podcast: REFRESHER proti koronaviru. Rozdáme přes 1 000 000 korun malým firmám 25. března 2020 19:33

Obvyklé testy na koronavirus trvají i 24 či 48 hodin a dosahují vynikající přesnosti výsledku, zatímco většina stávajících rychlotestů dokáže odhalit infekci v průběhu hodin. Dosavadním problémem ale byla přesnost, protože rychlotesty často ukazovaly nepravdivé výsledky a vhodné byly spíše na potvrzení, že nakažený člověk už v sobě vir nemá, než na diagnostiku onemocnění.

Domů
Sdílet
Diskuse