Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2020 6:55
Čas čtení 1:09
Tímea Krauszová

V Itálii na koronavirus zemřelo možná až čtyřikrát více lidí, ale staré lidi doma či v domově důchodců po smrti netestují

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Řekl to italský starosta a lékař.

Starosta města Nembro v článku pro italský deník Corierre Della Sera vysvětluje, že počet mrtvých je pravděpodobně mnohem vyšší, než uvádějí oficiální čísla. Staré lidi, kteří umírají doma nebo v domovech důchodců, totiž na Covid-19 po smrti už netestují. Rozdíl v počtu mrtvých za letošní a loňský rok ale nasvědčuje tomu, že nejde jen o statistickou odchylku: na koronavirus ve městě mohlo zemřít až čtyřikrát více lidí.

Nikdo jejich smrt neověřuje

Ve městě Nembro na severu země žije okolo 12 tisíc lidí a od začátku roku 2020 zde zemřelo 158 lidí. Starosta Claudio Cancelli a šéf zdravotního střediska Luca Foresta v článku vysvětlují, že ve městě evidují oficiálně 31 úmrtí ve spojitosti s koronavirem. Běžně za takové období ve městě zemře 35 lidí. Nejde tedy jen o statistickou výjimku: ve městě zemřelo až o 123 lidí více, nikoli o 31, což je počet potvrzených pacientů s Covid-19, kteří zemřeli.

Domů
Sdílet
Diskuse