Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2020 16:28
Čas čtení 1:08
Vojtěch Vanda

Nejmladší evropskou obětí koronaviru je šestnáctiletá Francouzka. Před smrtí neměla závažnější příznaky

NEWS FRANCIE KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Případ šestnáctileté Pařížanky by měl být zdviženým ukazovákem pro všechny mladé lidi, kteří koronavirus podceňují.

Nejmladší potvrzenou obětí nákazy novým koronavirem SARS-CoV-2 v Evropě by měla být šestnáctiletá středoškolačka z Francie. Píše to francouzský web The Local France. Dívka před smrtí nevykazovala nijak zvlášť závažné příznaky, na začátku týdne se akorát ukázala u svého obvodního lékaře s kašlem. V úterý jí selhaly plíce, což byla příčina její smrti.

Doporučeno
Češi za méně než den vybrali 12 milionů korun na plicní ventilátory. Peníze se použijí na výrobu prvních sta kusů Češi za méně než den vybrali 12 milionů korun na plicní ventilátory. Peníze se použijí na výrobu prvních sta kusů 27. března 2020 14:31

Generální ředitel pro oblast zdraví Jérôme Salomon úmrtí šestnáctileté Julie, jak se dívka jmenovala, označil za tragickou událost a uvedl, že takto rychlý průběh nemoci je extrémně vzácný. Nicméně stále zůstává pravidlem, že na koronavirus umírají hlavně starší a nemocní. Ve Francii k dnešnímu datu na Covid-19 zemřelo 1698 lidí.

Smutný příběh mladé studentky z Essonne je varováním pro všechny mladé lidi, kteří by chtěli nákazu podcenit. Podle její sestry Manon byla Julie mladou a zdravou dívkou. „Musíte si přestat myslet, že je nemoc nebezpečná pouze pro staré. Nikdo není před nemocí úplně v bezpečí,“ uvedla pro Le Parisien. Její rodina toto tvrzení může potvrdit. U dívky byl prý průběh nemoci velice rychlý, minulý týden si stěžovala pouze na kašel.

O víkendu se její stav zhoršil, tak navštívila doktora, který ji diagnostikoval respirační problémy. Byla odvezena do místní nemocnice, kde se její stav zhoršil. Nakonec musela být odvezena do Neckerovy dětské nemocnice v Paříži. Zde byla připojena na přístroje, které jí bohužel nepomohly, a dívka nemoci v úterý podlehla. Měla tu smůlu, že se nakazila extrémně agresivní formou koronaviru. 

Doporučeno
V New Yorku za jeden den volalo záchranku více než 6400 lidí. Byl tak překonán rekord z 11. září 2001, kdy se zřítila dvojčata V New Yorku za jeden den volalo záchranku více než 6400 lidí. Byl tak překonán rekord z 11. září 2001, kdy se zřítila dvojčata 27. března 2020 11:44

Aby špatných zpráv nebylo málo, s Julie se nemohou rozloučit ani její spolužáci. Z preventivních důvodů se totiž francouzská vláda rozhodla omezit počet lidí na pohřbech na 10. I tak se ale její spolužáci chystají s mladou slečnou rozloučit, až se karanténa uvolní. Její spolužáci ji totiž popsali jako přátelskou, vtipnou, milou a ambiciózní holku, kterou měli ve škole všichni rádi.

Domů
Sdílet
Diskuse