Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2020 15:17
Čas čtení 1:05
Vojtěch Vanda

V Británii může zahynout až 219 000 lidí, v Česku 1 704. Vědci předpovídají úmrtí na koronavirus v Evropě

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Česká republika figuruje v žebříčku poměrně nízko.

Velká Británie by měla zaznamenat nejvyšší počet úmrtí v Evropě na nákazu novým koronavirem SARS-CoV-2. S takovým výsledkem přišli vědci z Institutu pro zdravotní metriku a hodnocení (IHME). V jejich nejnovějším odhadu se píše, že koronaviru reálně podlehne 66 314 pacientů. V první trojce se umístila evropská epicentra nákazy – Itálie a Španělsko.

Doporučeno
104 mrtvých: Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo další smutná čísla ohledně koronaviru 104 mrtvých: Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo další smutná čísla ohledně koronaviru 9. dubna 2020 8:32

Výzkum vzal v potaz kromě reálného odhadu úmrtí také možný nejnižší a nejvyšší počet. Institut počítá s tím, že vrchol první vlny pandemie Covid-19 v Evropě proběhne třetí týden v dubnu s odhadovanými 151 tisíci oběťmi. Pokud počet obětí porovnáme se Spojenými státy, tam se očekává 81 766 mrtvých. Podle Christophera Murrayho z IHME toto číslo předčilo jejich původní odhady.

Domů
Sdílet
Diskuse