Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2020 21:25
Čas čtení 0:55
Adam Novosad

Výrobci dezinfekčních prostředků varují, aby je lidé nepili. Reagují na Donalda Trumpa

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vyjádření amerického prezidenta vyvolalo vlnu posměchu.

Americký prezident Donald Trump rozvířil vody internetu, když na tiskové konferenci navrhl, aby pacienty s onemocněním Covid-19 léčili pomocí vpichování dezinfekčních prostředků přímo do žil.

Tyto prostředky jsou samozřejmě při jakémkoliv požití nebezpečné. Proto se společnost Reckitt Benckiser, která prodává několik druhů léků či dezinfekční prostředky značky Dettol, rozhodla vydat veřejné prohlášení a vyvrátit slova amerického prezidenta.

„Jako světový lídr ve výrobě zdravotnických a hygienických produktů musíme zdůraznit, že lidé nesmějí užívat naše dezinfekční prostředky vpíchnutím, polknutím či jakýmkoliv jiným způsobem,“ píší v prohlášení.

Prohlášení vydali proto, že se cítí být odpovědní za přesné a aktuální informování veřejnosti na základě rad od zdravotnických expertů.

Doporučeno
10 nejlepších filmů, které se odehrávají v jednom pokoji nebo domě 10 nejlepších filmů, které se odehrávají v jednom pokoji nebo domě 24. dubna 2020 10:22

Prohlášení Donalda Trumpa přiměla několik amerických vládních úřadů, aby veřejnosti znovu připomněly, že před požitím jakéhokoli prostředku či léků by se měli poradit se svými lékaři. Dezinfekci však v žádném případě nesmějí pít nebo polykat.

Donald Trump v pátek večer na tiskové konferenci prohlásil, že své vyjádření o vpichování dezinfekce do žil myslel jako sarkasmus. Nic tomu však dosud nenasvědčovalo.

Trump dokonce řekl, že v obličeji jednoho z reportérů během vyhlášení viděl, že pochopil, jak si prezident z dezinfekce v žilách utahuje. Tento konkrétní reportér však na původní tiskové konferenci ani nebyl.

Domů
Sdílet
Diskuse