Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2020 11:33
Čas čtení 2:27
Vojtěch Vanda

Kondomy SKILD českých gymnazistů pomohou v Africe. Letos se měly prodávat na festivalech, nakonec je seženeš na internetu

REFRESHER
Uložit Uložené

Dva gymnazisté z Frýdlantu nad Ostravicí měli nápad, s jehož realizací jim měly pomoc letní festivaly. Koronavirus jim to sice neumožnil, ale mladí podnikatelé se jen tak snadno nevzdávají.

Tento článek vznikl v rámci kampaně #DIKYTOBE. REFRESHER rozdá milion korun v podobě inzerce zdarma malým podnikatelům a jiným subjektům, které to nejvíce potřebují.

Kampaň #DIKYTOBE můžeme realizovat díky předplatitelům REFRESHER+, pokud ji chceš podpořit, předplatné si můžeš zakoupit tady. Návod, jak poslat tip na podnik najdeš tady.

Kondomy SKILD vznikly jako soutěžní projekt do programu Soutěž & Podnikej, ze kterého se vyvinul koncept, který měl pomoci. Zakladatelé František Miroslav Škola a Lukáš
Valas chtěli poslat 50 000 prezervativů do Jižního Súdánu potřebným. Místo příprav na venkovní akce pro spoustu lidí je ale potkala karanténa, v níž museli vymyslet jiný podnikatelský model, jak svou vizi uskutečnit. 

Lukáš Valas po vyhlášení soutěže Soutěž & Podnikej

Kondomy SKILD českých gymnazistů pomohou v Africe. Letos se měly prodávat na festivalech, nakonec je seženeš na internetu
Zdroj: SKILD

Za vznikem stála kniha

Vzniku firmy SKILD corporation předcházelo přečtení knihy„František během prázdnin četl knihu Faktomluva od Hanse Roslinga, kde se o Africe mluví jako o trhu s velkým, nevyužitým potenciálem. Původní myšlenka distribuovat prezervativy do Afriky však narazila na to, že tam nikoho neznáme a její provedení by proto bylo obtížné,“ říká společník zakladatelů David Karkoška, který se s dalším gymnazistou Tomášem Vojkůvkou do projektu zapojil.

Domů
Sdílet
Diskuse