Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2020 17:54
Čas čtení 0:59
Tímea Krauszová

Kim Čong-un asi není v pořádku. O vůdci promluvil americký basketbalista, který se s ním přátelil

NEWS
Uložit Uložené

Dennis Rodman se s totalitním lídrem seznámil v severokorejském Pchjongčchangu.

Dennis Rodman, bývalý hráč Detroit Pistons či Chicago Bulls, v ranní televizní show světu naznačil, že něco se severokorejským lídrem nebude v pořádku.

Během Good Morning Britain moderátorovi řekl, že pokud jeho sestra má vysokou pozici v zemi a stále častěji je vidět v televizi, něco to znamená.

Doporučeno
Kim Čong-un žije. Po 3 týdnech se objevil na veřejnosti Kim Čong-un žije. Po 3 týdnech se objevil na veřejnosti 2. května 2020 7:23

Kimův kamarád je prý „v kontaktu se Severní Koreou“

„Jsem v kontaktu se Severní Koreou,“ řekl Rodman. „Toto vám mohu říci: Pokud vidíte jeho sestru v televizi, řídí zemi, tak víte, že něco není v pořádku. To je vše, co vám k tomu řeknu,“ dodal 58letý bývalý sportovec.

V rozhovoru s New York Post začátkem května Rodman pochválil Kimova sestru Kim Jo-čong. Řekl o ní, že se k němu jako k hostu chovala velmi mile.

O Kim Čong-unovi se spekulace šířily již přibližně od poloviny dubna. Údajně zemřel nebo je v kritickém stavu po náročné operaci srdce. Tuto zprávu šíří světová média s opatrností, protože už v minulosti se diktátor na více než měsíc ztratil z očí veřejnosti. Zprávu se snažila zpochybnit i severokorejská média, když se po týdnech vůdce objevil v médiích.

Čínská bojovnice za lidská práva Jennifer Zeng se domnívá, že diktátora Kim Čong-una mohl při slavnostním otevírání továrny ze začátku května nahradit dvojník. Čtenáře vyzývá, aby se zaměřili zejména na zuby, uši či vlasy.

Doporučeno
Sestra Kim Čong-una je jako jeho alter ego. Pokud po jeho smrti převezme zemi, tvrdý režim bude pokračovat Sestra Kim Čong-una je jako jeho alter ego. Pokud po jeho smrti převezme zemi, tvrdý režim bude pokračovat 26. dubna 2020 12:21
Domů
Sdílet
Diskuse