Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2020 15:33
Čas čtení 1:21
Vojtěch Vanda

Sága ShowParku pokračuje. Pražský nevěstinec funguje dál, nyní čerpal kompenzace od státu

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Přitom ještě v březnu dal pražský primátor Zdeněk Hřib podniku ultimátum, během nějž se měl z prostorů holešovické tržnice vystěhovat.

Podle nejnovějších informací měl pražský nevěstinec ShowPark, sídlící na tržnici v Holešovicích, čerpat podnikatelskou podporu během koronavirové krize. Přitom už v březnu chtěl primátor Zdeněk Hřib podnik z prostorů vystěhovat a umístit do něj lidi bez domova, kteří se neměli kam před nákazou schovat. S novými informacemi přišly Novinky.cz.

Doporučeno
Pražský nevěstinec měl sloužit jako noclehárna pro lidi bez domova, ale nevyhovuje. Ubytují je prý na stadionu Strahov Pražský nevěstinec měl sloužit jako noclehárna pro lidi bez domova, ale nevyhovuje. Ubytují je prý na stadionu Strahov 1. dubna 2020 12:26

Spor se mezi podnikem s „výkonnými umělkyněmi“, jak majitel nevěstince Zbyněk Matula přezdívá svým zaměstnankyním, a pražským magistrátem táhne už několik let. Jak jsme informovali, magistrát vyhrál soudní spor s provozovatelem holešovické tržnice Delta Center, který pronajímá prostory právě ShowParku. Ani tato skutečnost však firmu E.R.O.C., provozující nevěstinec, z místa nevyhnala.

Domů
Sdílet
Diskuse