Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2020 14:15
Čas čtení 0:59
Ondřej Jarůšek

Aktualizováno: Čechy zadržené v Íránu po několika hodinách policie propustila

NEWS
Uložit Uložené

Expedice Tatra kolem světa 2 řeší problém s policií.

Aktualizace (16:00)

Zadržené Čechy íránští policisté po několika hodinách nakonec propustili. Pomohli tomu i čeští diplomaté. Informaci o propuštění pro iRozhlas potvrdil Marek Havlíček, šéf výpravy. 


Původní zpráva:

Českou expedici Tatra kolem světa 2 zadrželi během přejezdu přes Írán tamní policisté. Důvodem mělo být to, že družina vedená Markem Havlíčkem pořizovala záběry pomocí dronu na nedovolených místech. O nešťastném incidentu informovali čeští dobrodruzi na své facebookové stránce.

Doporučeno
Pouliční bitkař Kimbo Slice ničil jednoho soupeře za druhým, dostal se do UFC a stal se světovou hvězdou MMA Pouliční bitkař Kimbo Slice ničil jednoho soupeře za druhým, dostal se do UFC a stal se světovou hvězdou MMA 6. června 2020 10:42

„Ráno se posádka #TKS2 probudila a chvíli nato přijela policie a z místa noclehu je poslali pryč. Kluci tedy popojeli, a to k místu, které stálo za zaznamenání, vyletěli s dronem. Policie nebyla daleko a celou posádku odvedli na policejní stanici,“ píše se v nejnovějším příspěvku.

„Nyní jsou kluci ve vojenském zařízení, každý sám v různých místnostech. Nikdo se s nimi nebaví,“ stojí dále. Jak dlouho je tato nepříjemnost na cestě zdrží, není zatím známo.

Serveru iRozhlas se s šéfem výpravy Markem Havlíčkem již podařilo spojit. „Snažíme se komunikovat, ale nikdo z nich neumí rusky, anglicky ani německy. Přes mobily a překladače se snažíme vysvětlit, proč jsme tam natáčeli, že jenom projíždíme a že v tom rozhodně nebyla žádná špionáž,“ uvedl.

Do světa se Češi vydali letos 22. února, po vypuknutí epidemie koronaviru pak kvůli uzavřeným hranicím zůstali „uvězněni“ v Turecku. Teprve před několika dny dostali možnost konečně ve své pouti světem pokračovat, nyní ale zase musí řešit další svízel. Během tříletého cestování mají v plánu navštívit 69 zemí na 5 světadílech.

Zpět
Sdílet
Diskuse