Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2020 10:48
Čas čtení 1:34
Ondřej Jarůšek

V Praze proběhly protesty za George Floyda. Češi odsoudili rasismus a policejní brutalitu

NEWS
Uložit Uložené

Lidé v Praze vyrazili do ulic, aby vyjádřili podporu utlačovaným menšinám.

Spojenými státy americkými aktuálně zmítají masivní protesty, které se spustily po smrti Afroameričana George Floyda. Toho při násilném zásahu usmrtil policista Derek Chauvin, který muži klečel na krku a bránil mu tak v dýchání. Nejedná se však o ojedinělý případ, v Americe dochází k systematickému utlačování menšin ze strany policie už dlouhodobě.

Doporučeno
Michal Šopor: Policisté v Los Angeles jsou úplně pos***í. Demonstrujících je hodně a mají toho dost (Rozhovor) Michal Šopor: Policisté v Los Angeles jsou úplně pos***í. Demonstrujících je hodně a mají toho dost (Rozhovor) 6. června 2020 20:18

Situace za oceánem není lhostejná ale ani Čechům a cizincům žijícím v tuzemsku, kteří během sobotního dne vyrazili v Praze do ulic, aby tímto způsobem hnutí #BlackLivesMatter vyjádřili podporu a zároveň odsoudili projevy policejní brutality. Z mírové protestní akce jsme vybrali několik zajímavých videí a záběrů, které účastníci sdíleli na sociálních sítích.

Někteří si přinesli cedule s hesly jako „Silence is betrayal“ či „No justice, no peace“, jiní podporu vyjádřili pouze svou přítomností. Podívej se, jak nenásilná demonstrace proti rasismu probíhala.

Domů
Sdílet
Diskuse