Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2020 11:39
Čas čtení 1:20
Vojtěch Vanda

Churchillovu sochu v Praze někdo posprejoval nápisem Black Lives Matter

NEWS
Uložit Uložené

Churchill byl rasistou, Black Lives Matter. Tento nápis se dnes objevil na soše Winstona Churchilla v Praze.

Nápis „Byl rasistou. Black Lives Matter.“ se objevil na soše Winstona Churchilla na náměstí Winstona Churchilla v Praze 3. Spojitost má s posledními událostmi, které se pojí k demonstracím proti potlačování práv Afroameričanů v USA, jež před dvěma týdny odstartovala smrt George Floyda. Policie zatím místo ohledává. 

Doporučeno
V Česku jsou potraviny skoro stejně drahé jako v Belgii. Příjmy se ale nezvýšily V Česku jsou potraviny skoro stejně drahé jako v Belgii. Příjmy se ale nezvýšily 11. června 2020 10:49

Na soše Winstona Churchilla v Praze 3 se dnes dopoledne objevil nápis. Pod jeho jménem bylo červeným sprejem napsáno „Byl rasistou. Black Lives Matter.“ „Momentálně jsme na místě. Zatím nebyla určena výše škody ani právní kvalifikace. Veškerý průběh vyšetřování dokumentujeme,“ uvedl pro REFRESHER mluvčí policie Jan Rybanský.

U sochy se už stihli kromě policistů objevit i odborní pracovníci, kteří odstraňují grafitti. Nápis zmizel za pár minut.

Domů
Sdílet
Diskuse