Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2020 19:06
Čas čtení 1:12
Vojtěch Vanda

Srovnávač cen Heureka.cz podal žalobu na Google, chce 395 milionů

NEWS
Uložit Uložené

Server Lupa.cz vyzpovídal výkonného ředitele českého srovnávače cen Tomáše Bravermana, který osvětlil, proč chtějí žalovat amerického giganta.

Český srovnávač cen Heureka.cz žaloval americkou společnost Google o 395 milionů korun. Žaloba byla podána na Městském soudu v Praze v pátek. Peníze mají sloužit jako kompenzace ušlého zisku od roku 2013 do roku 2017. V rozhovoru pro server Lupa.cz se s touto informací svěřil výkonný ředitel společnosti Tomáš Braverman

Doporučeno
Komunistům se nelíbí kampaň k 70. výročí popravy Milady Horákové. Tvrdí, že jde o zkreslování historické pravdy Komunistům se nelíbí kampaň k 70. výročí popravy Milady Horákové. Tvrdí, že jde o zkreslování historické pravdy 26. června 2020 11:56

Důvodem má být zvýhodňování vlastního srovnávače cen Nákupy Google (Google Shoping) před konkurencí. Evropská komise za toto počínání vyměřila americké firmě v roce 2017 obrovskou pokutu ve výši 2,4 miliardy eur.  Podle ní totiž radikálním způsobem porušila pravidla na ochranu hospodářské soutěže. 

Domů
Sdílet
Diskuse