Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. července 2020 6:55
Čas čtení 1:38
Dominik Vetrák

Falcon and Winter Soldier bude jako osmihodinový marvelácký film. Herec Anthony Mackie kritizuje Marvel za málo černochů na place

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po více než roce se snad konečně dočkáme nových příběhů z dílny Marvelu.

Ještě předtím, než budeš ignorovat článek a rovnou skočíš do diskuse, zamysli se nad tím, co herec říká. Anthony Mackie se v rámci rozhovorů Actors on Actors od Variety rozpovídal na téma nedostatečné diverzifikace v marveláckých projektech. 

Herec Marvel v mnohém chválí, ale je si vědom i jasných nedostatků. Produkční společnost totiž nezaměstnává dostatek afroamerického talentu, jaký by měla.

Doporučeno
Margot Robbie nahradí Johnnyho Deppa v žensky laděných Pirátech z Karibiku Margot Robbie nahradí Johnnyho Deppa v žensky laděných Pirátech z Karibiku 27. června 2020 18:21

„Fakt mi vadí, že jsem s Marvelem natočil 7 filmů a každý producent, režisér, kaskadér, kostymér, každý asistent... všichni byli bílí. Měli jsme jen jednoho černošského producenta. Jmenuje se Nate Moore a produkoval Black Panthera.

 

Tam byl černošský režisér, producent, koordinátor kaskadérů, scenárista či kostýmní designér. A to je ještě více rasistické. Protože pokud najmete černochy jen na černošský film, znamená to, že pro vás nejsou dost dobří, když pracujete s obsazením plným bělochů.“

Mackie má v tomto pravdu. Marvel natočil desítky filmů a pracuje na mnoha seriálech, ale drtivá většina tvůrců je bílé barvy pleti. Vypadá to divně, když černochy dokáží na důležité pozice ve výrobě filmu najmout jen pro Black Panthera a jeho pokračování. Black Panther je přitom jedním z nejúspěšnějších a kvalitativně uspokojivých filmů.

Pomalu se zdá, že pokud budeme chtít ve filmu od Marvelu vidět Denzela Washingtona a na režisérské židli F. Garyho Graye či Antoina Fuquu, budeme si muset počkat na dalšího Black Panthera. Jako by tím Marvel říkal: „Ať se líbí, tady je váš černošský film, nacpěte si do něj co nejvíce černochů, protože v dalších letech točíme zase jen s bělochy.“

Mackie se rozpovídal i o samotném seriálu. Každý, s kým se o jeho tvorbě bavil, byl z natáčení překvapen. Nikdo seriály nedělal takovým stylem. Může za to fakt, že k nim v Marvel Studios přistupují jako k filmům.

Namísto dvouhodinového celovečeráku dostaneme šesti či osmihodinový film rozdělený do několika epizod. Rozpočet na seriál je stejně velký jako filmový, ale je jasné, že akce nebude až tolik jako v Infinity War či Endgame.

Marvel Studios se rozhodlo dělat seriály na Disney+ i díky tomu, aby dostaly více prostoru vedlejší postavy, které se neobjevily ve svých vlastních filmech. Pokud chtějí tvůrci vyprávět více příběhů a blíže nám nějakou postavu představit, dají jí více prostoru v seriálech, kde může naplno zazářit. 

Marvel Studios takových projektů chystá víc. Pokud se chceš dozvědět, co všechno nás nemine, klikej sem. Falcon and Winter Soldier potřebuje ještě nějaké 2 či maximálně 3 týdny natáčení. Následně se seriál bude dokončovat v postprodukci. Vysílání mělo začít už v srpnu, ale několikaměsíční pauza kvůli Covid-19 může znamenat, že se premiéra odloží.

Domů
Sdílet
Diskuse