Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2020 23:18
Čas čtení 3:32
Ondřej Jarůšek

Epické super-finále: Oktagon Underground ovládl Brno s velkolepou show a úžasnými zápasy

SPORT
Uložit Uložené

Poslední turnaj projektu Oktagon Underground korunoval vítěze jednotlivých pyramid.

Organizace Oktagon MMA v sobotu poprvé v historii zavítala do Brna, kde došlo k očekávanému završení unikátního projektu, který do klece zavřel bojovníky z různých odvětví pod speciální pravidly. Poslední turnaj Oktagonu Undergound přinesl desítku fantastických bitev, ve kterých jsme poznali jména vítězů jednotlivých pyramid.

Pár dní před samotnou akcí bohužel přišla smutná informace, kdy z hlavního souboje večera musel kvůli zranění odstoupit špičkový postojář Matěj Peňáz, který se měl o pozici krále pyramidy do 90 kilogramů utkat se slovenským ranařem Vlastem Čepem. Ten se tedy stal neoficiálním vítězem a jak uvedl, rád by se s Matějem v budoucnu utkal v náhradním zápase. Jeho prioritou je ovšem MMA. Zranění však k tomuto sportu patří a fanoušci se i tak dočkali skvělé podívané.  

Doporučeno
Začátky MMA v Česku byly tvrdé, trash talky Karlose Vémoly nemám rád, říká známý trenér Dan Barták (Rozhovor) Začátky MMA v Česku byly tvrdé, trash talky Karlose Vémoly nemám rád, říká známý trenér Dan Barták (Rozhovor) 30. června 2020 16:04

První část večera patřila šestici super fightů, které diváky senzačně naladily na hlavní kartu. V tom prvním síly poměřili fanouškům dobře známý fighter Jakub „Hezoun“ Dohnal a Andreas „Snoopy“ Čehovský s bohatými zkušenostmi z thajského boxu.

Čehovský prokázal skvělou připravenost proti Dohnalovým take-downům a nakonec to byl paradoxně právě on, kdo si připsal první take-down večera. O výsledku zápasu nakonec zřejmě rozhodl úder loktem v posledním kole, po němž šel Dohnal k zemi. Z počítání se sice vzpamatoval, ale o výhře na 3:0 body pro Čehovského nemohl být pochyb. Krásný výkon a skvělý začátek turnaje.  

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),

V druhém duelu se střetli Zdeněk Polívka a Daniel Hromek. Po poněkud ospalém výkonu ze strany Hromka v prvním kole přišel zásadní moment, kdy dobře rozjetého Polívku poslal Hromek do počítání tvrdým kopem na hlavu. Ukončení se však nekonalo a po třech kolech byl vyhlášen extra round. V tom se Polívkovi podařilo doručit úspěšný take-down, kterým si pojistil výhru na body.

Zástupce královéhradeckého gymu All Sports Academy Jakub Bahník do třetího zápasu turnaje nastoupil proti teprve 19letému Sebastiánu Fapšovi. Ostrý staredown mezi oběma borci na vážení sliboval i stejně ostrý zápas a přesně toho jsme se dočkali. Hned v prvním kole Fapšo knockoutoval svého soupeře úžasným naskočením kolenem a my doufáme, že to nebylo naposledy, co se tento mladý talent ze Slovenska pod křídly Oktagonu představil.

Domů
Sdílet
Diskuse