Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2020 18:42
Čas čtení 0:54
Martin Mičuda

Škoda oficiálně představila Octavii RS už i s motory 2.0 TSI a 2.0 TDI

Škoda oficiálně představila Octavii RS už i s motory 2.0 TSI a 2.0 TDI
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/virtual-premiere-of-octavia-rs-and-octavia-scout/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Informace o klasickým motorech byly dosud jen v rovině předpokladů, odteď už je máme zpečetěné automobilkou.

Novou Octavii RS známe již od března tohoto roku, až nyní nám ale automobilka Škoda oficiální cestou potvrzuje její konvenční motorické verze. Čtvrtá generace byla totiž zprvu představena jako plug-in hybrid s dodatkem iV.

Vůbec poprvé v historii je tak možné sportovně střiženou Octavii koupit v hybridním podání. Skromně si ale dovolíme prohlásit, že RS iV zastoupí spíše okrajovou nabídku a největší zájem bude o tradiční provedení.

Ta jsou nadále dvě – benzinová varianta 2.0 TSI a naftový derivát 2.0 TDI. První jmenovaný disponuje výkonem 180 kW / 245 koní, zatímco nafta nabídne 147 kW / 200 koní. Benzínová Octavia RS má výhradně přední pohon a možnost volby mezi šestistupňovým manuálem nebo sedmistupňovým DSG.

Naopak, Octavia RS s motorem TDI má výhradně DSG a kromě pohonu předních kol může mít i pohon 4x4. Žádné překvapení se tedy nekoná, kromě drobného nárůstu výkonu je prakticky všechno jako dosud.

Škoda oficiálne predstavila Octaviu RS už aj s motormi 2.0 TSI a 2.0 TDI. Žiadne prekvapenie sa nekoná
Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Tyto informace byly dosud jen v rovině předpokladů, odteď už je máme zpečetěné samotnou automobilkou. Bohužel, pokud se ptáš na rychlostní parametry, ty nám Škoda nadále tají. Víme jen to, že RS iV dokáže akcelerovat na stovku za 7,3 sekundy a maximální rychlost je 225 km/h. 

Závěrem dodejme, že Octavia RS má standardně 18" disky, o 15 mm snížený podvozek a výkonnější brzdy s červenými třmeny. Za příplatek je v nabídce adaptivní podvozek i 19" disky, případně optický černý paket. Příchod benzínové a naftové Octavie RS na trh je naplánován na září.

Domů
Sdílet
Diskuse